Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 12. juni

Idag spelar ÖSKs två yngsta representationslag i sina resp. serier och ÖSK Söder gör en kort resa norrut.

Det pojkallsvenska laget reser till Karlstad och Våxnäs för match mot Karlstad BK. ÖSKs killar leder för närvarande serien med 4 poäng. Motståndarna är ett av de bättre lagen i mittskiktet och har så här långt vunnit fyra matcher och förlorat lika många.

Martin, Lucas, Mirza och Haris (Foto: Patrick Ingvarsson)

Resultat: ÖSKs pojkallsvenska lag försvarade ledningsförsprånget genom att besegra Karlstad BK med 5-2. Efter en första halvlek med enligt rapporter väldigt dåligt spel och 1-0 underläge fick laget bättre fart i andra halvlek och fick till slut med sig ett komfortabelt slutresultat hem till Örebro. För målens svarade målvakten (!) Martin Ingvarsson (som ju ibland hoppar in som anfallare), mittbacken och lagkaptenen Lucas Oskarsson, anfallaren Mirza Basic och mittfältaren Haris Karahmet (2).


ÖSK-laget i den regionala P15-serien har vid det här laget skaffat sig ett ännu bättre grepp om sin serie. Laget ligger åtta poäng före Forward och nio poäng före Karlslund och Carlstad United. KIF har dock en match mindre spelad och kan alltså hämta igen en del av försprånget. Det är just Karlslund som kommer att stå för motståndet i eftermiddag. Lagen möts kl 15:15 på Ekängs konstgräs. En viktig match för ÖSK att vinna för att inte det jagande kopplet skall kunna ta in på serieledarna. Att ÖSK visar respekt för motståndet framgår av att man låter Lukman Murad och Filip Albertsson (båda sjuka förra veckan) ta den här matchen i stället för att följa med det pojkallsvenska laget till Karlstad.

Tre viktiga kuggar i ÖSKs vinstmatch mot Karlslund. Andreas Nydahl täppte till vänsterkanten, Lukman Murad gjorde två och låg bakom det tredje, Benjamin Noorsay slog säkert straffen som säkrade hemmasegern.

Resultat: ÖSKs 15-åringar besegrade i en match i regionalserien Karlslund med siffrorna 3-1. De till synes klara segersiffrorna berättar dock inte hela sanningen om matchen. I princip skulle man nog kunna säga att det stod och vägde ända fram till slutminuten då Benjamin Noorsay säkert fastställde slutresultatet på straff efter det att Lukman Murad blivit fälld i straffområdet.

Inte så oväntat var det även Lukman, som låg bakom ÖSKs två första mål i matchen. Efter det att Karlslund tagit en tidig ledning kvitterade han genom en klockren bicykleta snett utifrån och gav dessutom ÖSK ledningen genom ett hårt pressat skott från straffområdesgränsen efter det att han hittat en lucka i gästernas försvarslinje.

Efter 2-1 målet tog KIFarna i viss mån över initativet och pressade tidvis ÖSKs försvar rätt hårt. Hemmaspelarna stod dock rätt och kunde försvara sitt mål. Jonathan Herbst som nog såg en smula passiv på KIF-målet (ett inlägg/skott som hittade in vid bortre) stod även han rätt och gjorde några riktigt svettiga och kritiska räddningar, som höll ÖSK kvar i ledningen. Dessutom sköt man oftast rätt dålig från Karlslunds sida. Bra i ÖSK var givetvis hela laget (eftersom man vann), men vänsterbacken Andreas Nydahl och det hårt arbetande mittfältet (Filip Albertsson, Markus Moore och Isak Olsson) förtjänar också att nämnas.


Även ÖSK Söders andralag är i elden och möter på Lillåvallen Lillån FK i div 7 Mellersta. Det här blir på sätt och vis en topp-mot-botten match. Serien är klart skiktad med ett gäng lag i toppen och de andra på den nedre halvan. Lillån ligger sämst till på den övre halvan och ÖSK Söder bäst till på den undre. Trots att bara en plats skiljer lagen åt så är poängskillnaden hela fem poäng, vilket är väldigt mycket efter sex omgångar. ÖSKarna kommer med segrar och åtta gjorda mål i bagaget från de två senaste matcherna efter en trög inledning på serien. Förhoppningsvis finns det energi kvar för en tredje seger på raken.

Resultat: Det verkar ha gått rätt så hett till då Lillån besegrade ÖSK Söders andralag med matchens enda mål. ÖSK tilldömdes fyra gula och ett rött kort medan Lillån begränsade sin kortskörd till ett av vardera sorten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.