Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare på ingång

100610.
Hallands Nyheter
: Astrit ska provspela för ÖSK
Fotbollskanalen: Liverpooltalangen till Örebro – hoppas på plats i U21-landslaget

100608.
ÖSK skriver på sin hemsida, att man tar in två unga mittfältare för provträning när truppen återsamlas efter juniledigheten. Det rör sig om:

Astrit Ajdarevic, född 1990

och

Denis Abdulahi, född 1990

Ajdarevic fick en del rubriker när han som 17-åring gick från Falkenberg till Liverpool. Där lyckades han dock aldrig slå sig in i A-truppen utan hamnade på ett ettårskontrakt hos Leicester FC, som dock inte förnyade kontraktet. Leicester spelar i den näst högsta engelska ligan och kvalade men misslyckades att gå hela vägen (till Premiere League).  Inte heller i Leicester verkar det ha gått speciellt bra för honom utan han avslutade säsongen utlånad till Herford United, som var ett mittenlag i fjärdedivisionen.  Av uppgifterna i Wikipedia att döma gick det inte så bra i Hereford heller (bara en A-algsmatch) eller också så blev  han skadad.

Abdulahi spelar i den finska andraligsklubben FC Viikingit och har meriter från det finska U21-landslaget. Lars Mosander borde ha bra kontroll på honom kan man tycka.

De två spelarna har alltså helt olika bakgrund. Den ena återvänder till Sverige efter att han misslyckats med att etablera sig i England medan den andre nog hoppas kunna göra ett karriärsprång från den finska andraligan till ett topplag i allsvenskan. Båda spelarna verkar för övrigt ha en släktmässig bakgrund i Kosovo.

Intressant är det att ÖSK verkar vara ute efter att hitta ytterligare mittfältare. I dagsläget finns ju i klubben förutom vårens vanligaste starttrio även Nordback, Nilsson, Johansson och Skoglund tillgängliga. Dessutom hoppas man nog att Lumbana skall kunna ta det definitiva steget upp till A-truppen. Men man räknar väl kallt med att Bedoya försvinner efter denna säsong och Kihlen vet man ju inte hur länge han håller eller vill hålla på. Något av ett negativt förtroendevotum för nuvarande tre mittfältspåläggskalvar är det dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.