Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 8. juni

95:orna har match i kväll i den lokala serien (Grupp 1). För motståndet står Adolfsberg i en match som spelas på Ekängs konstgräs med start kl. 20:15.

ÖSKs lag är nominella serieledare med 10 poäng efter fem matcher. Nominella därför att IFK Hallsberg som ligger tre poäng efter har en match tillgodo och dessutom en bättre målskillnad. Kvällens motståndare Adolfsberg ligger mitt i en liten serietabell, som bara omfattar sex lag. De har en vunnen, en förlorad och två oavgjorda matcher. ÖSK verkar att komma till spel med ett halvstarkt lag, som innehåller några av spelarna från den trupp som spelar regionalt.

Förhandstipps: Det kan nog gå hur som helst, men ÖSK borde ha ett visst försteg.

Resultat: ÖSK vann med hela 9-1. Det var kanske tur att jag inte hade möjlighet att vara där för att fota målgörarna (bl.a.). För jag är inte säker på att jag fått plats med alla. I och med storsegern så har ÖSK numera bättre målskillnad än tvåan IFK Hallsberg.

Bild från Svenska Fotbollförbundet

På landskapsfronten kan noteras att Sveriges U21-landslag i kväll spelar en kvalmatch mot Macedonien i Halmstad. I truppen ingår Michael Almebäck, som i mötet mot Israel fick lämna ifrån sig sin mittbacksplats. I stället blev det högerbacksjobb för Micke – något han inte var helt nöjd med enligt den lokala papperstidningen. Matchen startar kl 19:15 och visas av Viasat Fotboll.

Tillägg: Pierre Bengtsson tog yttebacksplatsen för Michael Almebäck, som får börja på bänken. Visserligen vill inte Iron-Mike spela ytterback, men jag undrar om han tycker att detta är bättre. Marcus Nilsson och Joel Ekstrand går före honom som mittbackar. Bengtsson har som bekant sina fotbollsrötter i Kumla och hans far Thomas tränar Forward.
Resultat: Sverige vann med 2-0 och är i princip klara för play-off. Almebäck fick sitta på bänken hela matchen.

Sveriges P16-landslag spelar i kväll en match mot Slovakien i Rydaholm. I startuppställningen ingår David Rohlén som mittback och Andreas Ståhl som vänsterback. Avspark kl. 19:00

Resultat: Med en man utvisad och ett 0-2 underläge direkt efter paus gör 16-åringarna ett bra jobb när de hämtar ikapp till oavgjort. Ståhl och Rohlén spelade hela matchen. Returmöte på torsdag i Älmhult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.