Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Viktig poängmatch mot Värmdö

Efter en bra start har det gått allt trögare för ÖSK Ungdoms div 2-lag. Laget ligger nu med 9 poäng bara 2 poäng från nedflyttningsregionerna där man överraskande finner Karlslund på 7 poäng. KIFarna förlorade igen på lördagen – den här gången i Visby mot Gute med 1-0. Kvalplatsen hålls av Smedby på 8 poäng. Det är alltså väldigt tajt kring nedflyttningsstrecket och ÖSK skulle onekligen må bra av att kunna fylla på poängförrådet med ytterligare en 3:a.

Värmdö IF gjorde en riktigt bra försäsong och slog först ut div 1-laget Vasalund ur Svenska Cupen och därefter tvingade man Hammarby IF till en förlängning innan man dukade under. Seriespelet började tveksamt och laget höll till i botten av tabellen innan man började få ordning på grejorna. I de två senaste omgångarna har det blivit vinst, först mot Gute och sedan mot då serieledande Eskilstuna City. Formen verkar alltså vara på uppåtgående och laget har i tabellen två poäng mer än ÖSK. I händelse av vinst kan man till och med hålla tabelltoppen inom synhåll. Det är ju en väldigt jämn serie. Helt överraskande är det väl inte att laget är på väg uppåt i tabellen. Förra året var man nämligen fyra.

Värmdös fem senaste matcher.
Värmdö IF – Karlslunds IF 3-3
Smedby AIS – Värmdö IF 2-3
Värmdö IF – Akropolis IF 1-3
FC Gute – Värmdö IF 0-2
Värmdö IF – Eskilstuna City FK 1-0

ÖSK Ungdom
Talanglaget har en mindre smickrande 4-1 förlust med sig från den förra omgången. Nu gäller det att ha raderat bort denna ur närminnet och att ha laddat energi- och vattendepåer till max. För det kommer med allra största säkerhet att bli en het match på Behrns plast – i mer än ett avseende.

Någon uppgift om spelartruppens sammansättning föreligger ännu inte från ÖSK. I bästa fall kommer det en sådan under söndagen. Däremot skulle jag nog kunna gissa mig till att det blir en hel del knåpande för Håkan Juhlin för att få ihop ett slagkraftigt lag. Hela mittfältet från den förra matchen tog studenten i fredags och frågan är hur pass matchklara de kommer att känna sig på söndagseftermiddagen. Av A-truppsspelarna så har Per Johansson lånats över till Forward och övriga aktuella (Leonidsson och Skoglund) har eventuellt A-truppssemester.

Johan Bolin och Kevin Larsson hade en tuff match i fredags med ÖSK Söder mot Öfre Adolfsberg. Båda gjorde mycket bra ifrån sig men frågan är om de återhämtat sig nog om de nu skulle behövas. Andreas Ståhl och David Rohlén är uttagna till den landslagstrupp som skall spela på tisdag och torsdag mot Slovakien och skall väl inte spela div 2-fotboll på söndag eftermiddag om de vill komma fräscha till landslagssamlingen. Slutligen ryktas det om att Evin Möller och ÖSK har kommit överens om att gå skilda vägar. Edvin hade ett lärlingskontrakt (eller vad man skall kalla det) med klubben. Sedan tillkommer ju slutligen eventuella skador, sjukdomar och annat otyg.

ÖSK Ungdoms fem senaste matcher.
ÖSK Ungdom – Eskilstuna City 1-1
Vallentuna BK – ÖSK Ungdom 0-1
Nynäshamn BIS – ÖSK Ungdom 1- 1
ÖSK Ungdom – Enskede IK 2-2
FOC Farsta -ÖSK Ungdom 4-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.