Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit nationaldagsfotboll

På den blågulaste av årets alla dagar möter ÖSK Ungdoms div 2-lag Värmdö IF i en match som är på gränsen att kunna kallas bottenmöte. Avspark på Behrn Arena kl. 16:00. Mer om den matchen i en egen artikel.

I pojkallsvenskan vankas det länsderby när Degerfors IF kommer över till residensstaden för en fotbollslektion. ÖSKs lag leder som bekant serien medan Degerfors inte fått så värst många resultat med sig. Laget vann sina första två matcher och har sedan förlorat fyra på raken. ÖSK, som spelat en match mer, har sex segrar och en oavgjord match i sin resultatkolumn. ÖSK lär få lov att spela utan en sjuk Lukman Murad och även för Filip Albertson är det ett stort frågetecken. Men laget har så pass många kvalitetsspelare att man ändå bör klara av Degerfors (med tanke på vad de två lagen presterat så här långt). Oklart varför man inte spelar på Ekängs konstgräs. Matchen spelas på Navet och avspark är kl. 12:00

ÖSKs coach Björn Juhlin visar glatt upp hur många mål hans lag gjorde på Degerfors. Målskyttarna prydligt uppradade bakom honom är Haris Karahmet, David Johansson, Jesper Henricson, Stefan Hannason och Jesper Welin. (Klicka på bilden för bättre skärpa).

Resultat: Femetta mot Degerfors.
ÖSKs pojkallsvenska lag hade inga större besvär med att besegra Degerfors IF i en varm match på Ekängs IP. Första halvlek bjöd på två snabba mål genom Stefan Hannason på straff efter det att Jesper Henricson blivit fälld, samt någon minut därefter genom ett kanonskott av David Johansson efter ett dåligt uppspel av degerforsförsvaret. Resten av halvleken spelade man i princip av.

Jesper Henricson gjorde sedan 3-0 och Haris Karahmet 4-0 på ett långskott i krysset. Degerfors stack emellan med 4-1 innan slutresultatet fastställdes i matchens sista minut av Jesper Lewen, som blivit osjälviskt frispelad av Mirza Basic.

ÖSKarna visade upp ett snabbt omställningsspel som resulterade i tre mål. Notabelt var att trots att lagets två bästa målskyttar så här långt – Mirza Basic och Lukman Murad – inte kom med i målprotokollet så fanns det fem andra som såg till att matchen kunde vinnas. Bra spel på alla fötter idag av en trupp som med eftertryck visade, att man inte står och faller med en eller två spelare.

Mirza Basic fick för en gångs skull gå mållös av planen, men hans osjälviska spel bidrog i hög grad till att luckra upp degerforsförsvaret. I bakgrunden försöker David Johansson att fixa lite improviserad svalka.


För ÖSKs P16/P17 trupp har det varit en innehållsrik helg. På lördagen spelades det en match i P17-serien och på söndagen spelar förutom PAL-laget även det lag som placerats i seniorseriernas div 8. Laget är nominellt ÖSKs andralag men befolkas enbart av spelare från ÖSK Ungdoms två äldsta årgångar. Det har inte blivit några vinster än för laget som väl i första hand spelar för att få en möjlighet att känna på hur det är att spela fotboll på seniornivå. Matchen spelas kl 17:00 på Navets IP. För motståndet står Vivalla Stars andralag.

Resultat: ÖSKs unga div 8-lag ÖSK 2 tog sin första seger genom att besegra Vivalla Stars IF med klara 3-1. Markus Moore som dominerade på mittfältet igår i 15-åringarnas regionmatch mot Carlstad United hade uppenbarligen inte fått sitt fotbollsbegär stillat utan ville ha mer. Det fick han säkert också när han gjorde matchens första mål. Det andra gjorde sedan Mirsad Tahirovic och det tredje William Lundgren-Fetah. Igår slog Wille en hörna direkt i mål mot HOIF. Gjorde han det idag med? För egentligen brukar han väl spela ytterback och de brukar inte göra mål två matcher i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.