Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 5:e juni

Tre ÖSK-lag på arenan idag, men eftersom alla startar ungefär samtidigt så får man nog lov att välja en av dem. (Möjligen skulle man kunna pauspendla mellan Ekäng och Navet).

Resultat: Lördagseftermiddagens tre matcher slutade med ett clean sweep för de svartvita favoriterna.


Den regionala P15-serien vänder nu med ÖSKs lag först. Man är fortfarande obesegrade och hade vid vändpunkten en sexpoängs ledning före Karlslund och Carlstad United. Det är det senare laget som står för eftermiddagens motstånd i en match som får betydelse för hur seriens andra halvlek kommer att utvecklas. ÖSK kommer av vad jag kan se med ett starkt lag, men saknar av allt att döma dagens födelsdagsbarn Lukman Murad (som blir 14). Det är pojkallsvensk match i morgon och det är väl troligt att Lukman skall spela i den. Avspark kl. 15:15 på Ekängs IP.

Förgrundsfigurer i ÖSKs segermatch mot Carlstad United: Marcus Moore, Oskar Fardelin och målskyttarna Benjamin Noorzay och Tarik Benca.

Resultat: ÖSKs P15-lag besegrade Carlstad United i en spännande match på Ekängs IP idag på eftermiddagen. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget, ett resultat som ÖSK nog skall vara rätt nöjda med. (Oavgjort hade bättre speglat matchförloppet). Ännu mer nöjda skall man vara över att klara vinsten mot ett av seriens topplag, trots att fyra av de ordinarie startspelarna saknades, däribland seriens överlägset bästa målskytt Lukman Murad och mittfältsmotorn Filip Albertsson. Men det gick bra ändå när övriga spelare tog ett större ansvar i sina lagkamraters frånvaro. Ett starkt mittfältsspel av i första hand Marcus Moore, Max Lindborg och Isak Olsson var nog den faktor som fick resultatet att väga över till ÖSKs fördel. Speciellt Marcus hade en  väldigt bra dag med sin stora aktionsradie och jättesteg. Dessutom klev han inte undan i närkamperna.

I backlinjen hade som vanligt kapten Oskar Fardelin bra kontroll på både mot- och medspelare och han fanns så gott som alltid till hands då en insats krävdes från hans sida. I målet vikarierade Armin Keljalic för den halvsjuke Jonathan Herbst. Armin, som egentligen är minst lika mycket utespelare som målvakt, ser hur stabil som helst ut även om hjärtat ibland hamnar i halsgropen vid hans utrusningar. Men så länge han håller bollen på rätt sida  mållinjen må det vara hänt.

ÖSK tog ledningen i den första halvleken då Tarik Benca tog hand om ett inspel från Max Lindborg. ÖSK höll ledningen halvleken ut i en jämn match, där båda lagen hade rätt svårt att vaska fram några bra lägen. I andra halvlek ökade sedan hårt arbetande Benjamin Noorzay på till 2-0, när han påpassligt höll sig framme på en boll som värmlänningarna inte fick iväg från målområdet. Spiken i kistan trodde nog de flesta, men gästerna kunde några minuter senare reducera på ett riktigt kanonskott som gick stolpe in. Detta blev signalen till en hård press från Carlstads sida mot ett allt defensivare ÖSK, som dock stod upp mycket bra inför anstormningen. Extra nervöst blev det sedan när Tarik Benca fick lämna planen med ungefär 10 minuter kvar efter att ha sagt något klart olämpligt. Men killarna med en man mindre på plan stod emot även de sista attackerna på ett bra sätt.


Tvärs över gatan på Navets IP börjar en kvart tidigare en match i P17-serien. Också där är det svartvitt i serietoppen, men marginalen till tvåan Lillån är betydligt tajtare.  En poäng skiljer och Lillån har dessutom bättre målskillnad. Killarna i P17-laget kan den hr gången knappast räkna med någon förstärkning från något av de andra två P93/P94-lagen. De spelar nämligen båda i morgon. Motståndarna från HOIF (Hampetorp-Odensbacken) har inte varit så värst lyckosamma så här långt och borde vara en överkomlig motståndare.

Resultat: ÖSKs P17-lag är fortsatt obesegrade efter att idag ha vunnit över HOIF med 2-0 efter mål av Totte och Ville. Eller mer formaliserat av Christoffer Almstedt och William Lundgren-Fetah. Villes mål lär ha varit en hörna som hittade vägen in i mål utan någon ytterligare hjälp av med- eller motspelare. Ett bra resultat av vad som väl egentligen är truppens tredjelag. Grabbarna leder serien och är fortfarande obesegrade efter sex matcher.


Klockan 15:00 börjar även matchen mellan Brickebackens IF och ÖSK Söder 2 på Brickebackens IP. Södergrabbarna tog sin första seger i den förra omgången då Bobby BK besegrades med klara 3-0. Förhoppningsvis kan man surfa vidare på den framgångsvågen mot dagens motståndare som av tabellplaceringen att döma håller ungefär samma klass.

Resultat: ÖSK Söders andralag verkar ha hittat målformen så här i början av juni. Efter 3-0 mot Bobby BK besegrades idag Brickebackens IF med hela 5-1. Matchvinnare för Söder var i första hand Abaazz El Daoi som gjorde fyra. Det femte målet gjordes av Elvir Asic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.