Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsuppdrag för Almebäck och Porokara

100604.
Av laguppställningen hos Svenska Fotbollförbundet att döma spelar Michael Almebäck högerback mot Israel.

100531.
Svenska Fotbollförbundet: SvFF uppvaktar UEFA om Israelmatch

100525. Roni Porokara mot Polen.
Roni Porokara fortsätter sin landslagskarriär med en landskamp mot Polen på fredag. När Finland i förra veckan magplaskade mot Estland (0-2 innebar den första förlusten på 73 år) ansåg Hufvudstadsbladet, att han var bästa (eller kanske minst dåliga) finländare på plan.

Bäst i Finland: Svårt att hitta ljuspunkter i Finlands sämsta landskamp sedan magplasket i Liechtenstein i höstas, men Roni Porokara låg bakom det mesta i anfallsväg.

100518.
Förutom den omskrivna uttagningen av Alejandro Bedoya till USA:s VM-läger, så har ytterligare två ÖSKare fått landlagsuppdrag under de senaste dagarna.

Michael Almebäck är numera bofast i U21-landslaget och har givetvis blivit uttagen till den U21-trupp, som kommer att spela EM-kval i början av juni månad. Efter en samling på Cypern för några dagars träning möter man Israel på bortaplan i Tel-Aviv den 4 juni. Därefter återvänder truppen till Sverige för att möta Montenegro den 8 juni i Halmstad. Dessa två matcher verkar kunna bli avgörande för kvalificeringen. Montenegro leder gruppen på 13 poäng och 6 spelade matcher. Israel har liksom Sverige 10 poäng, men de har spelat en match mer än Sverige som bara spelat fyra.

Roni Porokara verkar också ha säkrat en plats i sitt landslag. Han är uttagen till den finska trupp som skall möta Estland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.