Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher idag (1. juni)

Det är tunnsått med fotbollsnyheter om ÖSK för tillfället. A-laget är på semester och det verkar som om NA:s sportjournalister dragit ned på aktivitetsnivån efter en utmattande vintersäsong. Tur då att vi har närkesfyran som kör ett intensivt program. Det gäller att klara av att spela av ett helt halvt år från slutet av april fram till midsommar. Så ikväll är det full omgång igen.

För ÖSK Söders del innebär detta en match mot Hidingsta IK på den nya hemmaplanen Ekängs IP.  Avsparken ligger så pass sent som kl 20:15 för att alla horder med träningssugna ungdomar skall hinna klara av sina uppgifter först.

Hidingsta är nyuppflyttade till fyran i år och har klarat sig betydligt bättre än vad nykomlingar brukar göra. För närvarande ligger laget på tredje plats i en serie med en för tillfället mycket jämn och oviss toppstrid. Laget tränas av ÖSK-profilerna Svante Dahlqvist och Jonas Pelgander. Svante verkar för övrigt spela en del också – på gamla dagar omskolad till tung center.

För ÖSK Söder har årets seriespel inte börjat speciellt bra. Det har bara blivit fyra poäng och laget ligger på den nedre kvalplatsen. Lagets aktuella spelstyrka är i princip omöjlig att uppskatta i förväg för en utomstående. Väldigt mycket är beroende av om och vilka spelare som man kan låna från talangtruppen. För en gångs skull är väl inlåningsutsikterna rätt goda. ÖSK Ungdom spelar inte förrän på söndag så den här matchen ligger bra till för Håkan Juhlin att ge några av sina spelare matchtid och -tempo. Reglerna för farmarutlåningar är rätt generösa. De enda som är undantagna är de 11 spelare som inledde den senaste seriematchen för ÖSK Ungdom.

Resultat: ÖSK Söder vann matchen med 2-1. Tyvärr hade jag själv inte möjlighet att se matchen, så om någon var där och såg den så skriv gärna en kommentar. Ett starkt resultat av Söder – speciellt som Latorp, som är ett annat bottenlag, också vann sin match. På fredag har man nu en sexpoängare mot Öfre på programmet.

Enligt NA:s minireferat gjordes ÖSKs mål av Benny ”Guldfot” Kaya och Kevin Larsson. Kul för båda att få måla. Bennys gjorde nu mål för andra matchen i rad. När han spelade med ÖSK Söder 2 mot Hidingsta 2 förra veckan svarade han för några hårresande missar, så  kvällens mål kändes nog extra skönt att få sätta. För Kevins del var det det första målet för svartvitt – han kom ju över från Karlslund i vintras. Hidingstas mål gjordes av Svante Dahlqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.