Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher idag (30 maj)

ÖSKs pojkallsvenska lag reser idag som serieledare till Uddevalla för att möta IK Oddevold. Motståndarna har inte haft någon lyckad säsongsinledning och man hittar dem först på näst sista plats i serien med en vunnen match (märkligt nog en utklassningsseger mot duktiga IF Heimer). Om ÖSKarna kan behålla skärpan trots den långa bussresan samt undvika att underskatta motståndet skall det nog gå bra. Avspark kl. 15:00 på okänd plats.
Resultat: 2-0. För info kring matchen, se kommentaren.


Frövi IK verkar vara det enda laget i damernas div 3-serie som kan matcha ÖSK Söders framfart i distriktets högsta lokala serie. ÖSKs tjejer leder serien med fem poäng, men Frövi har en match mindre spelad. Övriga lag ligger redan långt, långt efter. Så att kalla detta en seriefinal trots att vi ännu inte lagt maj månad till handlingarna är nog inte helt fel. Matchen spelas på nyinvigda Ekängs IP med start kl. 18:00.
Resultat: ÖSK Söders damer/tjejer tog en kassaskåpssäker seger mot tabelltvåan från Frövi. Slutresultatet blev 4-0 efter 2-0 i halvlek. Imponerade gjorde bland annat lagets beslutsamhet – det var ingen som steg undan i närkamperna, backlinjen som var mycket stabil och vänsterbacken med sina fina inkast. Frågan är om det finns någon i Söders herrlag som klarar det bättre än vad hon gör. Positivt var också att höra hur lagmedlemmarna hela tiden uppmuntrade varandra genom med- och motgångar.

ÖSK Söder: Alla luktar svett i Örebro (SK Söder dam) (100531)
Frövi IK: ÖSK S – Frövi IK 4-0 (2-0) (100531)

ÖSK Söders andralag har gått ut lugnt i sin div 7-serie och än så länge bara fått med sig en poäng för sina besvär. Jag tyckte dock att man kunde se en hel del positiva tendenser senast, då laget mötte Hidingstas andralag även om det blev en uddamålsförlust. Idag spelar man mot Bobby BK, ett kompislag som gått lite bättre än söderkillarna så här långt.

På sin hemsida skriver Söder att man räknar med att komma till spel med följande trupp. Shadde, Shaze, Mick, Joel, Jesper K, Jesper C, Sebbe, Faris, Edvin, Anton, Femi, Alessandro, Malle, Abaaz, Hannes och Sami.

En spelare som man gärna kan titta lite närmare på är Shaze som igår gjorde två av de tre målen då ÖSK Söder slog ÖSKs ledarlag vid invigningen av Ekäng. Detta trots att Kapten Blod spelade mittback och Anders Karlsson vaktade ledarmålet. Avspark kl. 12:00 på konstgräset.

Resultat:  Äntligen en serieseger (den första i år). Slutsiffrorna mot Bobby BK blev klara 3-0 efter tre mål av bröderna Akbari. Storebror Shadde gjorde det först och sedan sattee Shaze tvåan och trean.

1 kommentar – kommentera

Jan Sundelius

Dagens pojkallsvenska match i Uddevalla slutade med vinst med 2-0 mot Oddevold. Båda målen gjordes i första halvlek av Mirza Basic efter framspelningar av Julius Jadling och Stefan Hannason. Ingen av lagets bästa insatser under året men så länge förlustnollan är intakt så finns ingen anledning att klaga. Nu är dessutom de tre längsta resorna till bortamatcher avklarade för laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.