Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Erik Nilsson drar västerut

100529. Målskytt direkt.
Erik Nilsson fick bästa möjliga start på sin utlåningstid till Ljungskile. Inbytt i den 52:a minuten gjorde han LSKs enda mål en kvart senare. Nu hjälpte detta inte Ljungskile eftersom motståndarna Assyriska redan hade gjort två. Målskytte brukar inte vara Eriks favoritdiciplin – han opererar ju hellre bakom motståndarnas försvarslinjer. Så det var onekligen en lyckad start.

Förlust i den första matchen blev det även för Per Johansson. BK Forward förlorade (som vanligt) med 0-1, när tabelltrean Vasalund besökte Trängen. Jag såg sista halvtimmen och det var fotbollsmässigt en rätt påver tillställning. Ungefär som underlaget. Per spelade både vänsterback och vänsterytter (samtidigt) och jag tyckte att han skötte sig bra.

100523.
Först var det Per Johansson och nu är det Erik Nilssons tur. Båda två har fått ett sommarjobb medan lagkamraterna tar sommarledigt några veckor. Från Bohuslän meddelas det nämligen att ÖSK, Ljungskile och Erik Nilsson kommit överens om att Erik lånas ut till LSK under VM-uppehållet. Sju matcher lär det handla om och debuten kan komma ske redan på lördag. Men innan dess står cup-matchen mot IFK Norrköping på programmet. Med Fredrik Nordback och Tommy Wirtanen skadade och Alejandro Bedoya på VM-läger fattas det ju minst en mittfältare. Dessutom lär ju inte heller Johannes Skoglund vara helt ok. Han stod över Ungdoms match i lördags.

Bohuslänningen: Ljungskile lånar från allsvenskan (100523)

De aktuella matcherna för Eriks del borde vara följande:

29 maj Assyriska FF – Ljungskile SK
12 juni Ljungskile SK – IK Brage
16 juni Hammarby – Ljungskile SK
19 juni Ljungskile SK – Jönköpings Södra IF
28 juni Väsby United – Ljungskile SK
4 juli Ljungskile SK – Degerfors IF
10 juli Ljungskile SK – Östers IF

Nu finns det ingenting som säger att utlåning avslutas den 10 juli. Utlåningsformen är flexibel och Erik skulle mycket väl precis som Peter Rosendal kunna representera båda föreningarna så länge som matchprogrammen passar med varandra.

I och med Eriks utlåning så borde de sex namnen på utlåningslistan vara inbokade. Men det finns inget som hindrar att man ändrar på vilka spelare som kan lånas ut. Å andra sidan finns det väl inga kvar som man skulle kunna låna ut heller så när som på Marcus Astvald, men eftersom han har en ordinarie plats så lär det knappast bli aktuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.