Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tuff match mot Farsta väntas

ÖSK Ungdoms div 2-lag möter ikväll FOC Farsta i den sjunde serieomgången. De två lagen har minst en sak gemensamt – de är båda nyuppflyttade efter att ha vunnit sina resp. div 3-serier förra året. Båda lagen har dessutom klarat sig relativt helskinnade genom serieinledningen och återfinns bland de lag som jagar i tabellmitten.

I den senaste omgången fick Farsta stryk med 3-0 av Eskilstuna City, ett resultat som ser betryggande ut för Citys del. Men siffrorna ljuger. Farsta var det dominerande laget i den matchen trots att man fick en av sina mittbackar utvisad redan i den 17:e minuten, lyckades man ändå hålla spelet väl uppe matchen igenom.

Av lagets målskillnad att döma handlar det om ett lag som är målsnåla både framåt och bakåt (Citymatchen undantagen). Hemmamatcherna spelas på konstgräs, vilket definitivt är en fördel efter den gångna veckans regnande.

Farstas fem senaste seriematcher.
Karlslunds IF – FOC Farsta 1-2
FOC Farsta – Smedby AIS 1-1
Akropolis IF – FOC Farsta 2-0
FOC Farsta – FC Gute 2-1
Eskilstuna City FK – FOC Farsta 3-0

ÖSK Ungdom.
ÖSK reser till storstan med ett lag som till 100 procent består av egna spelare. Några inlåningar från A-truppen har man alltså inte kunnat göra denna vecka. Möjligen är det A-truppens semester som spökar.

På ÖSKs hemsida aviseras följande laguppställning.

Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnqvist, Nicklas Svensson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Boris Lumbana,Viktor Lindqvist,Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Edvin Möller

Ersättare: Nils Carlson (mv), Johan Bolin,Axel By, Pontus Jakobsson, Kevin Larsson

Jämfört med det lag som ställdes mot Enskede saknas Simon Leonidsson (oklart varför). I dennes ställe är Edvin Möller tillbaka i anfallslinjen. Inte nödvändigtvis en försvagning eftersom Edvin är ju en helt annan typ av anfallare än vad Simon är och kanske är den som klarar av att dyrka upp hemmalagets vältätade backlinje.

ÖSK Ungdoms fem senaste matcher:
FC Gute – ÖSK Ungdom 3-0
ÖSK Ungdom – Eskilstuna City 1-1
Vallentuna BK – ÖSK Ungdom 0-1
Nynäshamn BIS – ÖSK Ungdom 1- 1
ÖSK Ungdom – Enskede IK 2-2

FOC Farsta – ÖSK U
Farsta IP 28 maj klockan 19.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.