Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher idag (27 maj)

ÖSK Söder åker i kväll till Ervalla för match kl 19:00 på Lyckebacken. Motståndarna Ervalla SK tillhör seriens mittfält medan ÖSK Söder med sina fyra poäng endast klarar sig kvar över den nedre kvalplatsen tack vare en något bättre (=mindre dålig) målskillnad. Söder brukar ju ha en möjlighet att förstärka sitt lag med spelare från talangtruppen som inte är aktuella för spel i div 2. Frågan är dock om det blir någon sådan förstärkning den här gången. De spelarna var ju i elden igår i DM-matchen mot Latorps IF.

Resultat: ÖSK Söder förlorade bara med 2-1. Ett i mitt tycke bra resultat med tanke på motstånd och omständigheter. Laget hade ingen förstärkning från talangtruppen den här gången.


ÖSKs P15-lag har tagit ledningen i den regionala serien efter bra spel med fem vunna och en avgjord match. I kväll möter man västeråslaget IK Franke på Ekängs nylagda konstgräs. Därav den rätt sena avsparkstiden – matchen börjar först kl 20:15. Innan dess skall ett antal ÖSK-lag ha hunnit träna på konstgräset. Säkert väldigt välkommet med en vattenfast plan i dessa tider. Motståndarna från Franke ligger tabellmässigt i mitten, men tycks vara ett svårslaget lag som gärna spelar oavgjort. Av deras sex matcher i år har de vunnit två, spelat oavgjort tre gången samt bara förlorat en gång.

Resultat: ÖSKs pojkar vann en svängig match med 5-3. Lukman Murad gjorde ÖSKs första frispelad till höger kom har fri mot målvakten som givetvis var chanslös. Sedan gjorde Franke både 1-1 och 1-2 innan Isak Olsson – Lillåförvärvet – påpassligt nickar in 2-2 målet. Han nickskarvar in en hörna vid första ungefär som Fredrik Nordback brukar göra. När halvleken precis är på väg att dö gör sedan Lukman Murad 3-2 till hemmalaget.Matchens snyggast mål. Lukman som inte brukar skjuta så mycket får läge och skjuter diagonalt genom genom straffrådet en boll med en snygg båge som går in vid bortre.

I andra halvlek för ÖSK spelet och spelar ut på ett helt annat sätt än i första halvlek. Inga mål blir det dock utan Frankes duktige Antonio Gaquit kan göra 3-3 på ett av gästernas rätt få anfall. Spelet står och väger där men till slut väger det över åt ÖSK-hållet . Lukman Murad slår in en passning/skott parallellt med mållinjen och Tarik Benca (som kommit över från Forward) bredsidar behärskat in bollen. Franke försöker gå till motangrepp utan att riktigt lyckats. Det blir i stället Lukman Murad som får nöjet att sätta punkt för målfabrikationen genom att slå in en straff till 5-3.

Plus i ÖSK från mig går till tremålsskytten Lukman Murad, den lugne och säkre mittbacken Oskar Fardelin, Filip Albertsson på mittfältet och Tarik Benca, som kom in och spelade centralt i anfallet. Ett hedersomnämnande skall även den vikarierande målvakten Armin ?, som egentligen är utespelare, men fått hoppa in i Jonathan Herbsts skadefrånvaro. Han klarade ut en hel del knepiga situationer på ett bra sätt även om man till och ifrån anade att det inte var en van målvakt som var ÖSKs sista utpost.

Matchen spelades på den nyanlagda konstgräsplanen på Ekäng medan Navets gräsplaner på andra sdan vägen var avstängda. Konstgräset har redan blivit ett riktigt lyft för ÖSKs ungdomsverksamhet.


I en av de lokala P15-serierna spelar ett lag från ÖSK P14. De åker i kväll till Hällefors för match mot Hällefors AIF på Hällevi. ÖSK-killarna har en vinst och två förluster med sig från tidigare omgångar. Hälleforsarna har förlorat de två matcher de spelat. Kanske en poängchans för det ett år yngre svartvita gänget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.