Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher idag (21 maj)

Förlust för Söder.
ÖSK Söder förlorade kvällens match mot Laxå IF med 1-0. Gästernas seger var inte orättvis men väl något turlig. Laxå dominerade stort under den första halvleken då ÖSK Söders något tröga mittfält inte lyckades få något nämnvärt grepp om matchen. Laxå skapade ett antal chanser, men lyckades sällan få sina skott på mål. ÖSK å sin sida kom inte ens till några skottlägen.

I den andra halvleken efter några lyckosamma byten fick ÖSK betydligt mer av spelet, men det blev Laxå som snyggt (och förmodligen mycket turligt med tanke på målsumpningarna i första) avgjorde från kanten efter inkast en kvart in i halvleken. Slarvigt av ÖSK-försvaret. Efter målet gick det ungefär som det brukar gå. ÖSK satsade mera framåt och Laxå föll tillbaka. Men de riktigt heta chanserna vägrade att infinna sig även om det några gånger såg hoppfullt ut.

Bra i hemmalaget var nye målvakten Maravilha Kimenga, som såg stabil och beslutsam ut. Axel By befriades en bit in i första halvlek från uppgiften som vänsterytter och kunde sedan tillsammans med David Rohlén hålla rent i mitten av backlinjen. Imad Shams försökte på mittfältet att få igång något slags konstruktivt spel. Anfallsmässigt blev det en påtaglig förbättring när Shazada Akbari (Shazze) byttes in i första halvlek. Speciellt efter det att han fått ta hand om den centrala anfallspositionen.


Fredagskvällarna är speldagar för div 4-lagen i distriktet. Så även i kväll då ÖSK Söder har hemmamatch på Behrn Arena. Motståndare i kvällens match är Laxå IF. Efter en stark serieinledning med tre segrar på raken har det gått något trögare för gästerna, som därefter förlorade med uddamålet mot Vretstorp (det sved nog) och i den sista omgången mot talangerna från Karlslunds FF. Svårt att säga vilken form laget befinner sig i för tillfället, men Laxå brukar vara svårspelade. ÖSK Ungdom som spelade mot dem i trean för några år sedan hade alltid stora problem mot dem.

Söder började serien svagt, men har sedan spelat upp sig med den klara segern mot Karlslund som årets topprestation så här långt. I den förra omgången hade man Sköllersta på gaffeln, men man glömde sedan att knyta ihop påsen. Eller hur man nu skall uttrycka det. Laget ”drabbades” tyvärr av två utvisningar i den matchens slutminuter, vilket innebär att varken Johan Bolin eller Cosmin Groza kommer till spel, vilket nog påverkar spelstyrkan menligt. Lagets slagkraft påverkas även av vilka spelare från talangtruppen som man får disponera. ÖSK Ungdom spelar hemma mot Enskede i morgon och det återstår att se vilka spelare Håkan Juhlin vill/kan släppa till Söder. Vilket i sin tur är beroende av vilka spelare från A-truppen som spelar div 2-matchen.

Hur som helst bör det bli en intressant match som sparkas igång kl. 20:00 på Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.