Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bassombeng skall säljas

100521.
Det kommer väl inte som någon större överraskning, men idag skriver i alla fall NA, att ”alla” arbetar aktivt för att Eric Bassombeng skall säljas under sommaren. Alla i det här fallet består av Magnus Sköldmark hos ÖSK, Erics agent Per Jonsson samt Eric själv via sina egna kontakter.

100423.
Pappers-NA skriver idag, att Eric Bassombeng har börjat träna med ÖSK igen. Frågan är dock vad han tränar för. Han är nämligen fortfarande portad från A-truppen och får därför lov att träna med talangerna. Däremot så får han inte spela med div 2-laget, eftersom han registrerad hos A-laget. En försäljning/övergång när sommar fönstret öppnas är väl trolig och då gäller det att han är i någorlunda form om än inte i matchform.

100416. Prästens lilla kråka
Det är som de så ofta har varit med Eric Bassombeng. Än slinter han hit och än slinter han dit. Frågan är bara när han skall slinka ner i diket. För närvarande verkar det väl som om han hamnat på dikeskanten – om än på rätt sida av densamma.

Dagens NA lämnar en ny version beträffande Erics närmaste framtid. ÖSK och Erics agent Per Jonsson har nämligen lyckats få kontakt med varandra för att reda ut situationen.
– Jag har haft ett jättebra snack med både Sköldmark och Sjögren, säger Jonsson till tidnigen. Vi är helt på det klara att vi skall försöka hitta en lösning som är bäst för alla parter. Men att kontraktet skulle avslutas redan nu finns inte på världskartan. I stället får Eric träna själv en vecka, bi en gladare människa och sluta vara en hängbjörk som går runt och grinar, säger Jonsson.

NA: ”Eric missförstår saker”

100415. Avstängning på gång ett tag.
I dagens NA skriver Anders Svensson att diskussionerna om vad man skulle göra i fallet Bassombeng har pågått ett tag. I tisdags aktualiserades frågan av styrelsen, varpå Sixten Boström stämde av åsikterna i truppen med några av de tongivande spelarna. Enligt tidningen ”står en stor del bakom beslutet att stänga av kameruniern”.
– De gav sitt samtycke och bekräftade vår åsikt beträffande Eric, säger Boström till tidningen.

100414. Exit Bassombeng?
NA skrev nu på eftermiddagen, att ÖSK och Eric Bassombeng med gemensamma krafter rivit det kontrakt som band parterna samman. Det var i alla fall vad Eric påstod, när han ringde upp tidningen. Efter det att man kollat saken med Lennart Sjögren visade det sig dock att kontraktet fortfarande är orivet. Däremot så har Eric förklarats vara persona nog grata på ÖSKs faciliteter vid Behrn Arena. Återstår gör dock fortfarande diskussioner med Erics agent Per Jonsson kring formaliteterna vid en uppsägning.

Ett hastigt påkommet beslut verkar det att vara – annars hade man ju snackat med Jonsson först. Det har sedan en tid tillbaka förekommit rykten om att det inte fungerade med Eric i gruppen. Något som väl bekräftas i och med dagens besked.

NA: Stängs av på obestämd tid

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.