Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cup-lottningen

Trots att den tredje omgången av Svenska Cupen ännu inte är färdigspelad har den fjärde redan lottats. För segraren i mötet mellan IFK Norrköping och ÖSK väntar Jönköping Södra, för närvarande nästjumbo  i Superettan. Tillräckligt bra dock för att slå ut Åtvidaberg ur cupen med siffrorna 2-1. Om det blir ÖSK som står för motståndet blir det bortamatch på Stadsparksvallen i Jönköping.

I övrigt ser cuplottningen ut på följande sätt:

GIF Sundsvall/GAIS – IF Brommapojkarna
IFK Norrköping FK/Örebro – Jönköping Södra IF
Ljungskile SK – Örgryte/Gefle IF FF
Helsingborgs IF – BK Häcken
Mjällby AIF -Malmö FF
IFK Göteborg – Kalmar FF
IF Elfsborg – Hammarby/Trelleborg FF
Ängelholms FF – Östers IF/AIK

Kommentar: Vägen till en kvartsfinal för ÖSKs del ser inte helt oöverstiglig ut. Förutom det faktum att man möter lag från en lägre serie i de två kommande cupmatcherna finns det en del annat som talar för ÖSK.

Till Norrköping kommer man med ett förhoppningsvis utvilat och laddat lag och med positiva minnen från de senaste matcherna. Norrköping å andra sidan har en seriematch nu på lördag (Ljungskile borta) och sedan en ny match lördagen därpå (Syrianska hemma). Med tanke på hur pass bra det gått för dem i år så är det troligt att de prioriterar seriespelet eftersom ett avancemang till allsvenskan betyder så mycket mer för dem än en vinst mer eller mindre i cupen.

Jönköping har inte spelat bra i år. De har tagit fem poäng på sju matcher, har gjort sju och släppt in 13 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.