Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekängs konstgräs den 19 maj

Arbetet med färdigställandet av konstgräsplanen på Ekäng går framåt med full fart. Man verkar nu ha gjort klart 11-mannaplanen och ägnade sig idag på förmiddagen åt sjumannaplanen där det lades på sand.

Det enda som sandas på sommaren är konstgräsplaner.Den nylagda 11-mannaplanen är behaglig att gå på och underlaget känns inte alls stumt. Hur den är att springa på i 90 minuter vill jag dock låta vara osagt.

Konstruktionen av den här konstgräsmattan är annorlunda än den som nu ligger på Behrns. På Ekäng finns det ingen så kallad gummipad mellan grus och konstgräs. I stället har man valt ett längre konstgrässtrå för att därigenom få plats med en ordentlig fyllning med först sand och sedan granulat.

2 kommentarer – kommentera

Eriksson

Fint med en ny konstgräsplan i Örebro =)
En liten undring? kan ingen ge lite fakta angående ÖSK ungdoms målvakt Claus Pedersen? det jag fått höra är att han är dansk, ihop med en anttonen tjej och har gjort nån ungdomslandskamp och spelat i FC Köpenhamn men stämmer allt det? och har han lirat i nån mer klubb? hur bra är han??

Ficedula hypoleuca

Det mesta av det där stämmer nog om Claus.

Beträffande ungdomslandskampen vet jag dock inte, men det är inte omöjligt att det stämmer. Han var dock borta från fotbollen under många år men började igen då han hamnade i Örebro.

Han började träna med talangerna i höstas – förmodligen mest för att hans blivande svärfar är målvaktstränare där, så det var rätt naturligt.

Han är stor, stark och orädd. Kanske lite stel än så länge (alltså inte-vig), men har tränar flitigt och blir bättre och bättre.

I talanglaget är han andremålvakt efter Nils Carlsson. Nils går med ålderns rätt före – Claus är egentligen för gammal för talangtruppen. Om Nils fortfarande är avstängd på lördag så spelar säkert Claus mot Enskede på Behrn Arena..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.