Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talanglaget: Serieledning i sikte?

Div 2 Södra Svealand är i år och än så länge en väldigt jämn serie. När ÖSK Ungdoms div 2-lag vid middagstid reser till Nyköping för match mot Bissarna så ligger laget på femte plats. Vinner man i eftermiddag så kommer laget att kunna åka hem som serieetta. Givetvis med ett koppel lag som jagar tätt bakom. Redan på lördagen passade FOC Farsta på att utnyttja det oavgjorda resultatet mellan Enskede och City genom att placera sig en poäng före dessa två lag. Vinner ÖSK så hamnar laget på samma poäng som Farsta, men den bättre målskillnaden placerar i så fall laget på förstaplatsen.

Men dit är det långt. Nyköpingsbissarna verkar inte bli någon lätt motståndare. Laget har fortfarande en nolla i kolumnen för förlorade matcher men även en trea  för antalet oavgjorda matcher. I den senaste omgången tog man på bortaplan en tidig 2-0 ledning mot Eskilstuna City, men tappade ledningen och två poäng när City satte in slutforceringen.

ÖSK Ungdom överraskade (i alla fall mig) genom att ta alla tre poängen borta mot Vallentuna förra helgen. Vallentuna är väl inte seriens bästa lag, men av vad jag såg i gårdagens match mot Karlslund så är det ett fysiskt lag som jobbar hårt om än inte så tekniskt. Just den typ av lag som ÖSKs ungdomar brukar ha svårt mot.

ÖSK har inte lagt ut någon trupp än på sin hemsida, så beträffande laguppställningen får jag lov att återkomma. Klart är i alla fall att Nils Carlsson inte kommer att stå i mål. Han blev nämligen utvisad i Vallentuna och får nu sitta av någon eller några matcher. I målet kommer nog därför det senaste tillskottet till målvaktsklanen Anttonen att få stå. Det handlar alltså om danske Claus Pedersen – ny för året i laget.

Lagkaptenen Daniel Björnqvist har gått med en trasig häl under vårens inledande matcher. Han gjorde ett inhopp mot Vallentuna och tycker att han nu är klar för en 90-minutare. En given förstärkning för laget om man får in den speedige Daniel på högerkanten.

Förhoppningar om spel hade även Gustaf Lundholm, men i hans fall har man valt att ta det lugnt och han får således stanna hemma. Konkurrensen om platserna på mittfältet är ju minst sagt hård med duktiga spelare från den egna truppen – speciellt nu när Boris Lumbana kan frigöras efter vikariatet som högerback. Dessutom tillkommer lånemöjligheterna från A-truppen. Johannes Skoglund var inte med i A-truppen mot IFK Göteborg och borde ligga bra till för att matchas mot Nyköping. Om nu inte Sixten Boström vill säkra upp avbytarbänken med ytterligare en mittfältare i och med att Nordin Gerzic är avstängd. Från A-truppen kommer nog dessutom Simon Leonidsson att ansluta. Så det kommer att bli bra fart längs vänsterkanten också.

Nyköpings bästa resultat i år var nog matchen i den Svenska Cupen, där man hade slagläge mot BK Forward men inte lyckades knyta till påsen. Den matchen gick till förlängning och straffsparksläggning som Forward vann med 3-0 (!). En spelare ÖSKs försvar bör se upp med är Dago Funes. Denne har hunnit med att spela två säsonger med IFK Norrköping, därefter var han på väg till Åtvidaberg som han dock aldrig hann med att att representera på grund av ”privata skäl”.

Nyköpings BIS – ÖSK Ungdom
Rosvalla IP, 16 maj kl 17:00

Tillägg: ÖSK har nu ”släppt” sin laguppställning och den här gången blev det väl ungefär som jag trott.

Målvakt: Claus Pedersen
Försvarslinje: Daniel Björnqvist, Nicklas Svensson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfältstrio: Johannes Skoglund, Boris Lumbana, Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Simon Leonidsson
Ersättare: Axel Svedberg (mv), Axel By, Adam Eriksson, Pontus Jakobsson och Viktor Lindqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.