Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom möter Vallentuna BK

Daniel Björnkvist deppar efter att ha drabbats av en fotskada i slutet av mars. Bredvid sig på bänken har han Gustav Källberg som fått ta hand om kaptensbindeln under Daniels frånvaro. Idag är Daniel tillbaka på bänken och förmodligen betydligt gladare.

Vid en hastig blick i dagens serietabell skulle eftermiddagens bortamatch för ÖSKs talanglag nog kunna kallas för ett bottenmöte. ÖSK Ungdom ligger precis ovanför kvalstrecket och dagens motståndare på jumboplatsen med en enda poäng som belöning för de tre första omgångarnas ansträngningar.

Men även serietabeller kan ljuga – i alla fall så här pass tidigt på säsongen. Jag har definitivt en känsla av att serien inte riktigt satt sig än och att i princip alla kan slå alla. Någonting som rätt bra framgår av det faktum att redan efter tre omgångar så är det inget lag som kunnat undgå poängförlust. Vallentuna började året med en 3-3 match mot Värmdö och har sedan hunnit med att förlora två matcher med 2-0. Först på hemmaplan mot Eskilstuna City och sedan i Katrineholm mot Värmbol. Inga lätta matcher för något lag, vilket gör att det är alldeles för tidigt att avgöra om Vallentuna kommer att få lov att kämpa i botten av serietabellen eller om de så smånngom kommer att kunna ta upp sig på säkrare mark. Dagens match ger kanske en hint om vilken väg laget skall ta.

ÖSK kommer till spel med ett bra oavgjort resultat mot Eskilstuna City med sig i närminnet. Men om sanningen skall fram så var man ordentligt tillbakapressade under andra halvlek och speciellt efter det något överraskande ledningsmålet, som Niklas Svensson nickade in efter en fast situation.

På sin hemsida har ÖSK lagt upp ett lag som väl ser ut så här:

Målvakt: Nils Carlsson
Backar: David Rohlén, Niklas Svensson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Boris Lumbana, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Edvin Möller

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Daniel Björnkvist, Johan Bolin, Axel By, Adam Eriksson

Inget lån från A-truppen den här veckan heller således. Det blir så när matcherna skall spelas samma dag.  Håkan Juhlin väljer att spela med två 16-åriga ytterbackar. Andreas Ståhl har väl redan hunnit med att visa, att han klarar den rollen – för David Rohléns del blir det debut i div 2-sammanhang. I och med att David tar hand om högerbacksplatsen kan Boris Lumbana ta ett steg snett inåt/framåt på planen och kommer denna vecka, att utgöra en tredjedel av mycket löpstarkt mittfält.

I anfallet saknas den snabbe Simon Leonidsson och i hans ställe blir det Edvin Möller som tar hand om vänsterkanten. Snarast en förstärkning för laget även om kantspelet ibland gör att krativiteten kan bli lidande. Men kan Paulinho spela till vänster så kan Edvin det också. På bänken är lagkapten Björnkvist tillbaka efter sin hälskada. Det är väl ett inte alltför djärvt att tro, att han kommer att få speltid i andra halvlek.

Vallentuna BK – ÖSK Ungdom
Vallentuna IP, 9 maj kl 17:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.