Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Knapp seger för talanglaget

ÖSKs talanglag bärgade säsongens andra trepoängare när laget på bortaplan besegrade Vallentuna BK med matchens enda mål. Adam Botvidsson nickade (!) in Edvin Möllers inåtskruvade hörna efter ca. 20 minuters spel. Något av en märkeshändelse för ÖSKs talanglag som brukar ha så förtvivlat svårt på hörnor och andra typer av fasta situationer. I år har man dock gjort mål på sådana två veckor i rad. Kan det vara så att det är på väg att lossna när det gäller att omvandla fasta situationer till seriepoäng.

Förra veckan fick ÖSKs försvarslinjer lov att jobba hårt under Eskilstuna Citys slutforcering. Dagens match verkar ha fått ett liknande förlopp – dock med en försvårande omständighet i form av en målvaktsutvisning. Nils Carlsson fick gå tidigt till duschen efter det att han bedömdes ha fällt en hemmaspelare utanför straffområdet. En 50-50 situation tyckte Håkan Juhlin av NAs matchrapport att döma. ÖSK fick sedan spela den sista kvarten med en man mindre på plan. En uppgift som klarades av trots tidvis riktigt hård press från hemmalagets sida. Utvisningen innebar också att det blev ÖSK-debut för den danske målvakten Claus Pedersen, som alltså höll den så betydelsefulla nollan intakt ända tills dess att matchen blåstes av.

Jag kan faktiskt inte låta bli att dra paralleller med hur det var för fem år sedan vid lagets första försök att etablera sig i div 2. Då hade laget förtvivlat svårt att bevara ett poänggivande resultat ända fram till slutsignalen. Det verkade tidvis vara något av en naturlag, att laget skulle släppa in mål och tappa poäng på övertid. Årets upplaga verkar att klara av den uppgiften betydligt bättre, vilket resulterat i sju poäng efter fyra matcher – ett väldigt bra resultat av det unga laget.

NA: Målvakt utvisad – ÖSK vann ändå
Everysport: Direktrapport
Vallentuna BK: Förlust mot ÖSK hemma..
ÖSK: Seger för ÖSK U

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.