Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tidig helg för talangerna

ÖSKs talanglag spelar normalt sina seriematcher på lördagarna, men den här veckan tar man tidig helg och möter Eskilstuna City redan på torsdagskvällen. Hemmalaget har haft en något vinglig inledning på sin säsong i den högre serien. Premiärmatchens seger med 5-1 mot Akropolis åtföljdes av en 3-0 förlust på Gotland mot FC Gute. Frågan är nu var laget står någonstans kapacitets- och formmässigt. Är det den första eller andra omgångens matcher som skall tjäna som rättesnöre när man bedömer var laget står någonstans i förhållande till sina seriekonkurrenter. Jag har en känsla av att båda resultaten är missvisade i det avseendet. Målen trillade in en smula för lätt mot Akropolis, medan de yttre förhållandena i Visby nog inte var särskilt gynnsamma för laget.

I kväll kommer man dock att få en bra fingervisning om var man står någonstans. Gästerna från Eskilstuna kommer till spel med två vinster i resultatkolumnen – först på hemmaplan mot just  FC Gute (2-1) och sedan slog man i den andra omgången Vallentuna BK på bortaplan (2-0). En hel del pekar mot att City är på väg mot en bra säsong. Förra året höll man på att åka ur innan Peder Ståhl trädde in i handlingen och coachade laget till ett förnyat kontrakt.

ÖSK har (ännu) inte lagt ut någon trupp på sin hemsida, så lagets sammansättning är än så länge okänt. Förhoppningsvis kommer några av de tigare sjuka/skadade spelarna tillbaka. Beträffande A-truppslånen så är det nog inte så mycket att hoppas på denna gång. Förmodligen spelar Johannes Skoglund och Simon Leonidsson – Johannes för att han behöver matchtempo och Simon för att han står för långt från den allsvenska matchtruppen för att ens kvalificera sig för en plats på avbytarbänken. Per Johanssons status är okänd, men han har saknats i de två senaste A-trupperna och är förmodligen skadad. Den fjärde lånespelaren är Bertin Ze, men en befarad ljumskskada på Magnus Wikström gör nog att han inte kommer att riskeras i en div 2-match. Å andra sidan behöver även han komma in i matchtempot. Så han kan möjligen få en halvlek.

Till skillnad mot förhållandena i Örebro får matchen en hel del med utrymme i Eskilstuna:

Eskilstuna City: Dags för Örebro SK Ungdom
Eskilstuna-Kuriren: Larsen vilar mot Örebro
Eskilstuna-Kuriren: Rebin ersätter Robin hos City
Eskilstuna-Kuriren: Ett laddat möte på Behrn Arena

ÖSK Ungdom – Eskilstuna City
Behrn Arena, 29 april kl. 19:00

Tillägg: Nu har truppen lagts ut och det hela ser rätt hemvävt ut. Varken Skoglund eller Bertin Zé finns med varför det enda A-truppslånet blir Simon Leonidsson. Sixten vill väl inte riskera skador på de spelare som har chans på speltid mot Häcken. Till skillnad mot tidigare så är truppen för kvällens match inte skriven i laguppställningsordning. Håkan Juhlin vill väl inte ge Peder Ståhl, som ju kan talangtruppens spelare rätt bra, någon fördel av att veta hur laget kommer att ställa upp till spel. Jag ger därför truppen i bokstavsordning:

Uttagen spelartrupp.
Johan Bolin, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlsson, Anel Coralic, Adam Eriksson, Fedja Jelecak, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Simon Leonidsson, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Claus Pedersen, David Rohlén, Andreas Ståhl, Nicklas Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.