Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Delad poäng för ÖSKs talanglag

Niklas Svensson imponerar med sitt mogna mittbacksspel. Dessutom blev han lagets målgörare mot Eskilstuna City.

Det blev oavgjort 1-1 då ÖSK Ungdom och Eskilstuna City möttes i den tredje serieomgångens första match. Efter en rätt händelse- och chansfattig första halvlek tog ÖSK ledningen i den 53 minuten då ÖSKs mittback Niklas Svensson nickade in ett inspel från Edvin Möller. Efter en kort hörna gick bollen till den i halvtid inbytte Edvin Möller, som slog ett väl avvägt inlägg mot bortre. På plats fanns som sagt Niklas som kraftfullt nickade in ledningsmålet.

Efter ledningsmålet ökade City intensiteten i sina anfall och flyttade fram mer folk i anfallspositionerna. Redan efter någon minut såg det ut som om man lyckats utjämna men lobbnicken över Nils Carlsson i ÖSK-målet dömdes bort för offside. Det blev i stället ÖSK själva som mer eller mindre bjöd på utjämningen. Boris Lumbana missade ett tillbakaspel till Nils och Citys duktige kantspringare William Celsing snappade påpassligt upp bollen och placerade den sedan utom räckhåll för ÖSKs målvakt.

Med blodade tänder fortsatte City sin offensiv och ÖSKarna fick verkligen jobba hårt för att freda sitt mål. En viss hjälp, eller hur man nu skall uttrycka sig, hade hemmalaget av motståndarnas ofta rätt dåliga precision i avslutsmomenten. ÖSK å sin sida hade egentligen inget ordnat anfallsspel under den sista halvtimmen. Det blev mest chansbollar framåt för Simon Leonidsson och Adam Botvidsson att jobba på.

ÖSK-arna verkade väl inte direkt missnöjda med det oavgjorda resultatet och det var hemmalaget som i slutminuterna försökte att få tiden att gå nere vid motståndarnas hörnflagga.

Håkan Juhlin var efter matchen nöjd med poängen om än inte med det offensiva spelet som haltade en hel del. Positivt var, att laget klarade sig så gott som helt och hållet med egna resurser. Av de fyra spelarna som laget kan låna ner från A-truppen var bara en (Simon Leonidsson) på plats. Resten av laget bestod av fjolårets div 3-spelare samt den återbördade Fedja Jelecak.

Prestationsmässigt får man väl i första hand nämna laginsatsen, där ingen vek ner sig trots att Citypressen mot slutet av matchen blev väldigt intensiv. Nils Carlsson, som väl inte hade någon av sina bättre dagar på Gotland, visade upp ett stabilt målvaktsspel och räddade vid flera tillfällen i kritiska lägen. Niklas Svensson går från klarhet till klarhet i backlinjen och kom dessutom för första gången med i målprotokollet. På mittfältet märktes framför allt Adam Eriksson med sitt konstruktiva spel och förmåga att skapa utrymme åt sig själv. Anfallsmässigt ville det sig inte riktigt i den här matchen. Mest problem för Citys backlinje svarade snabbe Simon Leonidsson för.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Eskilstuna City 1-1 (0-0)
53. 1-0 Niklas Svensson
65. 1-1 William Celsing

Varningar ÖSK: Simon Leonidsson för ”filmning”. (Domaren körde med en låg nivå där).

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Boris Lumbana, Niklas Svensson (77), Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Gustav Källberg, Adam Eriksson, Viktor Lindqvist (46)
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak (68), Simon Leonidsson

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Johan Bolin (77), Axel By, Anel Coralic(68), Kevin Larsson, Edvin Möller (46), David Rohlén

NA: Kryss mellan far och son Ståhl
Folket: City kryssade mot Örebro
Eskilstuna-Kuriren: Oavgjort och orättvist
Folket: ”Det här ska vi vinna”
Folket: Familjeduellen slutade oavgjort: ”Lugnast så”
Fotbollsexperten: Oavgjort på Behrn Arena – men Proddan en vinnare (och målskytt!)
Eskilstuna City: Eskilstuna City FK fortfarande obesegrade!
ÖSK: Oavgjort för ÖSK U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.