Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom till Gotland

Den andra omgången av div 2 Svealand tar talangtruppen till Gotland på vad som väl blir årets längsta resa – i alla fall i tid räknat. Avresa redan lördag morgon och hemkomst ungefär då söndagen blir till måndag almanacksmässigt. Själva matchen spelas kl 15:30 på söndagen så det bör bli gott om tid för en eller annan uppmjukningsövning på gräs. Det kan nog behövas eftersom det är första gången (såvitt jag vet) som laget är på gräs tränings- eller tävlingsmässigt. Vi får väl hoppas att planen är någorlunda jämn. Just gropiga vårplaner brukar kunna ställa till med ordentliga problem för talanglaget, som ju året om tränar på Behrn Arenas konstgräs.

ÖSK har inte släppt någon trupp än, så riktigt vilka styrkor som står till förfogande är oklart. Jag noterade dock att Per Johansson, Johannes Skoglund och Bertin Ze siktats på A-truppens träning på förmiddagen. Vilket bör innebära att de inte spelar på Gotland. Berra var ju iofs. inte med i den förra matchen. Per och Johannes däremot bildade ett tungt block på mittfältet och att de saknas kommer nog att märkas. Eller kanske inte ändå – jag tycker smurfligan med trion Viktor Lindqvist, Gustav Källberg och Adam Eriksson skött sig alldeles utomförträffligt de gånger de fått spela tillsammans. Dessutom finns förhoppningsvis en hel och spelsugen Gustaf Lundholm att tillgå, så några direkta farhågor för mittfältet har jag faktiskt inte trots att två av A-truppsspelarna inte verkar komma med.

Om man tittar i andra ändan av truppen så spelade André Almstedt, Johan Bolin, Kevin Larsson och Claus Pederssen hela matchen mot Latorp igår. Pontus Gustafsson spelade bara första halvlek, så en del tyder väl på att han är med i gotlandstruppen. De satt alla på div 2-bänken förra helgen, vilket de knappast lär göra den här gången. Håkan Juhlin verkar således ha haft möjlighet att fylla upp luckorna med återvändande spelare från den egna truppen.

FC Gute
Motståndarna från Visby placerade sig i mitten av tabellen förra året utan att egentligen ha varit inblandad i någon av streckstriderna. Inför den här säsongen har man haft en stor omsättning i spelartruppen. Flera av lagets stöttespelare har lämnat, men man har även botaniserat väl bland hemvändande gotlänningar, så årets trupp borde nog vara lika stark som den var förra året.

Från ön rapporteras det dock att laget har haft en hel del problem med skador och sjukdomar så det är tveksamt om man kommer att kunna ställa upp med det på papperet starkaste laget. I den första matchen mötte laget Peder Ståhls Eskilstuna City och förlorade med 2-1. City lär ha dominerat första halvlek medan Gute var starkare i andra.

FC Gute – ÖSK Ungdom
Gutevallen, 25 april kl. 15:30

Direktrapportering: Everysport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.