Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seriespelen startar upp så smått

Nu i helgen börjar det ta fart i fotbolls-Närke. I och med att Närkesfyran drar igång kan man väl säga att årets säsong har börjat på allvar. För de svartvita lagen står det en del seriematcher på programmet.

Redan ikväll är det ett örebroderby på Karlslund Arena. I den regionala 15-årsserien möts Karlslunds IF och Örebro SK. Karlslund är serieledare efter vinster mot FBK Karlstad och Carlstad United. ÖSKs pojkar har tagit fyra poäng tack vare en vinst över Carlstad United och ett oavgjort resultat mot BK Forward. Karlslund får nog hållas som favoriter med sina 6 poäng och 8-3 i målskillnad på två matcher.

Seger mot Karlslund.
P95-orna gjorde precis som i vinterns futsal-final. De slog KIF med klara siffror. Den här gången blev det 3-0. Målen gjordes i tur och ordning av Simon Glännestrand (29), Semin Ujkanovic (62) och Benjamin Noorzay (72). Efter tre omgångar har dessutom killarna tagit över serieledningen efter två vinster och en oavgjord match. Det finns några lag som bara spelat två matcher, men de kan inte komma ikapp. Nästa match spelas mot Skiljebo SK på Behrn Arena den 1 maj.I morgon möts ÖSK Söder och Latorps IF i Närkesfyran. Även den matchen spelas (av någon anledning) på Karlslunds konstgräs. Avspark kl. 19:30. Jag såg Söders match i distriktscupen och de har helt klart en del att jobba med. Å andra sidan kan de kanske få några förstärkningar från sin farmarpartner ÖSK Ungdom. Talangtruppen är ju rätt stor och om man dessutom lånar ner spelare från A-truppen blir det en hel del folk över, så att säga.


Dessutom spelar ÖSK Söder 2 mot vad som väl egentligen är ÖSK 2 – alltså spelare ur PAL-truppen och P94-orna. Den matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 20:30. Eftersom ÖSK Söder 2 väl består av huvudsakligen 93-or så kan man inte låta bli att imponeras över vilken massiv spelartrupp ÖSK förfogar över i åldrarna 16-17 år. Kul att killarna fortsätter och inte lägger av, när de inte kommer med i representationslaget.Lördagen är nästan fotbollsfri. ÖSK Söders damlag generalrepeterar mot Forsby FF kl 10:00 på Karlslund Arena .På söndag spelar P93/94 mot HOIF på Karlslund Arena kl 10:00


ÖSK Ungdoms gotlandsutflykt kulminerar med en match mot FC Gute i Visby.


ÖSKs pojkallsvenska lag (P93/94) spelar sin första match i den nya serien. Den går mot Mellerud någonstans bortåt den norska gränsen.


På Behrn Arena slutligen så möts ÖSK och Halmstads BK med avspark kl 17:00.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.