Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen: Äntligen seriepremiär

ÖSKs talangtrupp inleder årets div 2-säsong mot vad som kanske kommer att visa sig bli årets svåraste motståndare. Akropolis IF med sina fotbollsrötter i Stockholms nordvästra förorter åsätts av vadhållningsbolagen de lägsta oddsen för serieseger. ÖSK Ungdom å andra sidan tror man kommer att få jobba hårt för att klara sig kvar. Toppen mot botten – A mot Ö med andra ord.

Förra året placerade sig lördagsmotståndarna på tredje plats i serien efter Hammarbys uppflyttade talanglag resp. Värmbols FC. Upp till toppen var det dock en bra bit. HTFF hade 51 poäng medan Akropolis fick ihop 36. Laget har dock stadigt tagit sig upp igenom seriesystemet. Först år 2005 dök laget upp i det nationella seriesystem (dvs. i div 3). Då fick man kvala för att hålla sig kvar. Ett lyckosamt kval blev det även året därpå, men då åt andra hållet. De tre sista åren har man således spelat div 2-fotboll och successivt placerat sig allt högre upp i tabellen. Laget tillhör AIK-familjen och samarbetar med såväl AIK som med Väsby United.

Under fjolåret var laget i väldigt hög grad beroende av Micheal Allyns målskytte. Denne gjorde 20 av klubbens 40 mål. En spelare ÖSK-försvaret alltså får lov att hålla ett extra öga på. Bland årets nyförvärv märks Alexandros Pappas och Max Clauss, båda med erfarenheter av spel i Superettan från Jönköpings Södra resp. Brommapojkarna. Värvningen av dessa två spelare har nog bidragit till Akropolis favoritstämpel.

Dömer matchen gör Glenn Nyberg från Borlänge – en daladomare som, till skillnad mot några av sina kolleger, brukar vara riktigt bra.

ÖSK Ungdom.
ÖSK har på sin hemsida aviserat följande laguppställning för seriepremiären:

Målvakt: Nils Carlson
Backar: Boris Lumbana, Nicklas Svensson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Johannes Skoglund, Per Johansson, Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Simon Leonidsson

Ersättare: Claus Pedersen(mv), Andre Almstedt-Molnar, Johan Bolin, Anel Coralic, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Gustaf Lundholm

Som vanligt är jag böjd att skriva så är det en rätt blandad kompott. ÖSK saknar fortfarande en hel del spelare från sin egen talangtrupp, men har i gengäld kunnat låna tre från A-truppen. Simon Leonidsson och Johannes Skoglund har redan spelat med laget några gånger, men för Per Johansson blir det första matchen med ett nytt gänget.

I anfallet saknas Michael Jidsjö på grund av sin knäskada och Edvin Möller på grund av sjukdom. Fedja Jelecak, tillbaka efter sitt sabbatsår i Sköllersta, får därför ta den centrala anfallspositionen mellan speedkulorna Leonidsson och Botvidsson.

I backlinjen där Boris Lumbana och Simon Karlsson vikarierar (i alla fall platsmässigt) blir det direkt div 2-debut för 16-årige pojklandslagsmannen Andreas Ståhl. Hans pappa Peder får tyvärr ingen möjlighet att se sonens premiärmatch, Citytränaren är på Gotland med seriekonkurrenterna Eskilstuna City för match mot FC Gute.

Bland ersättarna dyker Gustaf Lundholms namn upp. Jag trodde att förnyade meniskproblem höll honom borta från spel, men så allvarligt är det kanske inte ändå för honom. Gissningsvis kommer han in och byter av Per Johansson i halvtidspausen eller tidigt i andra halvlek. Per lär väl komma med på A-lagets måndagsbänk mot Gefle och får nog inte spela hela match.

Div 2-premiär.
ÖSK Ungdom – Akropolis IF
Behrn Arena, 17 april kl 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.