Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för talangerna mot Smedby

Två gånger Simon fixade segern i årets generalrepetition. Simon till höger ordnade straffen som Simon till vänster sedan slog in.

ÖSKs talanglag har gått nästan en månad utan seger och därför var det säkert extra välkommet när gästerna från norrköpingsklubben Smedby AIS kunde besegras veckan innan serieallvaret börjar nästa vecka. Extra skönt var det nog dessutom på grund av att Smedby är en av årets seriemotståndare.

ÖSK kom till spel med ett lag, där man saknade flera av de spelare som normalt borde ta en plats i förstauppställningen. Lagkaptenen Daniel Björnkvist är fortsatt hälskadad, Adam Botvidsson satt på läktaren med resterna av en lårkaka och Edvin Möller samt Adam Eriksson var hemma sjuka. Hyfsade ersättare fanns att tillgå, men inte fler än att man fick lov att sätta några spelare registrerade hos det pojkallsvenska laget på bänken. (Lucas Oskarsson och Haris Karahmet tränar dock för all del med talangtruppen).

Det var gästerna som startade bäst och under matchens första 10 minuter trycktes ÖSK tillbaka ordentligt, när Smedby fyllde på ordentligt med folk kring och inne i ÖSKs straffområde. Efter en kvarts spel hade dock hemmalaget fått bättre grepp om spelet och började få till mer effektiva motangrepp. Dessa kom företrädesvis längs högerkanten, där snabbe yttern Simon Leonidsson och Boris Lumbana, som ju kan spela så gott var som helst, hittade vägarna genom och förbi Smedbys vänsterförsvar.

Efter knappa 20 minuters spel var det riktigt nära hemmaledning, när Anel Coralic stack fram foten på ett inlägg och så när överlistade Smedbys målman.  Motståndarna saknade inte heller de chanser – närmast en ledning var de då Nils Carlsson vid två tillfällen halvmissade utboxningar, som hamnade hos smedbyspelare i straffområdet. Första gången gick dock avslutet utanför och den andra gången över.

Andra halvlek.
Smedby startar den andra halvleken ungefär som den första och anföll med många man mot ÖSKs försvarslinjer. Efter drygt 10 minuter bryter Boris Lumbana en framspelning och kan starta en motattack mot ett därför rätt uttunnat motståndarförsvar. Hans passning hittar fram till Simon Leonidsson, som rivs ner i Smedbys straffområde. Straffen sätter sedan Simon Karlsson hur säkert som helst och ÖSK har tagit ledningen. Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka, även om en del av ÖSKs spelare börjar se rätt trötta ut. Det har blivit mycket spring den här dagen mellan två stycken välspelande lag.

För Niklas Svensson verkar inte hoppet från div 5-spel i Hallsberg till div 2 med talangtruppen innebära några som helst problem.

Med ungefär tio minuter kvar får Simon Karlsson ytterligare en möjlighet att etablera sig som lagets straffskytt. Det är Anel Coralic som dribblar och tråcklar några meter framför mål innan han blir fälld. Det tar väl på försvararnas nerver när de inte kan ta bollen av honom. Den här gången ser dock straffläggandet inte alls lika knallsäkert ut. En inte alltför hårt slagen straff i målvaktshöjd räddas av gästernas keeper. Under de sista 10 minuterna pressar Smedby på rätt ordentligt, utan att dock få till det framför mål. Jag tycker ibland att ÖSKs talanger inte alltid har den rätta skärpan framför mål, men frågan är om inte Smedbys anfallare var ännu sämre på detta den här gången. Sett till antalet rena målchanser så borde de nog ha kunnat fixa minst ett oavgjort resultat.

Ettrigast på mittfältet var som vanligt Viktor Lindqvist. Här med en nöjd far.

Sammantaget kan nog ÖSKs tränarstab vara rätt nöjda med lördagens resultat mot ett lag som förra året kom tvåa i sin div 2-serie. I backlinjen visade Niklas Svensson tillsammans med Simon Karlsson på nytt upp ett väldigt säkert spel i mittlåset. Boris Lumbana samarbetade bra med Simon Leonidsson längs högerkanten. På mittfältet jobbar man hårt matchen igenom med väl godkänt resultat för alla tre. I anfallet ställer Simon Leonidsson till en hel del bekymmer med sin snabbhet och på den andra kanten var som vanligt Anel Coralic mer eller mindre omöjlig att ta bollen av.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Smedby AIS 1-0 (0-0)
56. 1-0 Simon Karlsson (straff)

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Boris Lumbana, Niklas Svensson, Simon Karlsson (k), Axel By
Mittfält: Gustav Källberg (87), Johannes Skoglund, Viktor Lindqvist
Anfall: Simon Leonidsson, Fedja Jelecak (75), Anel Coralic

Ersättare: Axel Svedberg (mv), André Almstedt-Molnar (75), Haris Karahmet, Kevin Larsson (87), Lucas Oscarsson, Andreas Ståhl

ÖSK: Vinst i genrepet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.