Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

”Riktigt” motstånd för ÖSKs talanger

ÖSK Ungdom möter i morgon div 2-konkurrenterna från norrköpingsklubben Smedby AIS. Ursprungligen var det meningen att matchen skulle spelas på någon neutral gräsplätt i Östergötland. Men den sena våren satte stopp för detta och i stället blir det Behrn Arenas evigt gröna matta som får bli skådeplatsen.

Det blir faktiskt det första mötet för i år mot en blivande seriekonkurrent. Seriematcherna mot Smedby ligger dock på ett tidsmässigt behörigt avstånd. De två lagen möts då serien vänder, alltså i slutet av juni resp. juli.

Lördagens motåndare hade av allt att döma en riktigt bra säsong förra året och slutade tvåa, fyra poäng efter Norrby som ju flyttades upp till div 1 Södra. Under vintern verkar det (så här på avstånd) som om laget har tappat en del av sina mer inflytelserika spelare. En del av luckorna har man sedan fyllt genom att låna in två spelare från IFK Norrköping resp. Sleipner.

Resultaten från vårens träningsmatcher har varit blandade. Men då har man iofs. matchat en hel del mot lag från högre serier:

13 feb Smedby AIS – IK Östria Lambohov (3) 1-2
06 mar Värmbols FC  (2) – Smedby AIS 1-2
11 mar IK Sleipner (1) – Smedby AIS 4-0
18 mar IF Sylvia (1) – Smedby AIS 5-0
27 mar Smedby AIS – Motala AIF (2) 2-5
02 april IFK Norrköping (S1) – Smedby AIS 2-1
05 apr FK Linköping (2) – Smedby AIS 1-0

ÖSK Ungdom.
Efter två mållösa förlustmatcher såg det i lördags ut som om laget skulle kunna boka hem en vinst. Ett till synes rätt stabbigt lag från Grenadjärvallen fick dock ordning på grejorna till slut (eller om det var tvärtom) och kunde gå upp till en inte helt rättvis 3-2 vinst. Positivt att komma ihåg från den matchen är spelet under matchens första 60 minuter och då framför allt ett mycket rappt och vägvinnande mittfältsspel så länge smurfligan var intakt och i aktion.

Vid det här laget borde det under normala omständigheter ha utkristalliserat sig någonting som skulle kunna sägas likna en startelva. Men tyvärr är så inte fallet – i alla fall inte för den oinvigde på läktarplats. Skadeproblem och inlåningar till och från A-truppen har gjort att det har varit väldigt stora skillnader i hur laget formerats från match till match. Det är knappast heller troligt att det lag som ställs mot Smedby i morgon är detsamma som begår seriepremiären mot Akropolis en vecka senare.

Det finns förvisso en hel del alternativ för backlinje och mittfält, men det vore nog bra om man kunde generalrepetera med något som liknar den första serieomgångens lag. Speciellt när det gäller anfallsformationen känns det tyvärr rätt tunt. Så värst många spelare för den viktiga centrala anfallspositionen finns det inte att välja bland i Michael Jidsjös skadefrånvaro. Så Edvin Möller får jobba hårt på att inte bara spela fram till och själv göra mål, utan även på att hålla sitt humör i styr.

Generalrepetition inför div 2-starten mellan:

ÖSK Ungdom och Smedby AIS
Behrn Arena, 10 april kl. 10:30

Tillägg:
ÖSK har nu lagt ut sin trupp på hemsidan och av allt att döma kommer man att spela på följande vis:

Målvakt: Nils Carlson
Backar: Boris Lumbana, Nicklas Svensson, Simon Karlsson, Axel By
Mittfält: Gustav Källberg, Johannes Skoglund, Viktor Lindqvist
Anfall: Simon Leonidsson, Fedja Jelecak, Anel Coralic

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Andre Almstedt-Molnar, Haris Karahmet, Kevin Larsson, Lucas Oskarsson, Andreas Ståhl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.