Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Westman skadad och stryk av Forward

Inte direkt någon rolig dag för de ÖSK-supportrar, som sökt sig ner till Behrn Arena för att se träningsmatchen mellan ÖSKs B-lag och Forward. Hemmalaget verkade på det hela taget rätt lojt och oinspirerat och det var nog ingen som stärkte sina aktier som startspelare under någon av de närmaste matcherna. Att Forward dessutom gjorde matchens enda mål var inte helt orättvist, även om det var ÖSK som hade mest boll dock utan att egentligen förmå att skapa några direkt heta målchanser. Forwards mål gjordes av Robin Ingvarsson efter det att han snyggt sågat upp ÖSKs vänsterförsvar i samarbete med Herish Kuhi (?).

ÖSK försökte företrädesvis ta sig fram på högerkanten, men Forwards Erik Björndahl höll emot bra och de gånger Eric Bassombeng kom förbi så strulade han bort bollen på egen hand. Antingen direkt eller via ett oinspirerat inspel. Bertin Zé borde rätteligen ha fått ett rött kort redan i den första halvlek, när han hämdsparkade till Niklas Klingberg ordentligt efter att själv ha fått en armbåge i ansiktet.  Salko Basic som dömde matchen tvekade länge vilket kort han skulle visa, hade faktiskt det röda i näven, men bestämde sig i slutändan för att bara visa det gula.

Westman skadade sig i knäet efter en sammanstötning med Ahmed Yasin. Westman skulle sätta igång spelet och Yasin sprang i vägen för att förhindra en snabb utspark. Westman föll och verkar ha vridit till knäet i fallet. Det hela såg rätt oskyldigt ut, men Peter kunde inte fortsätta så Nils Carlsson fick hoppa in och vara målvakt de sista 25 minuterna.

Paulinho gjorde inte så värst mycket väsen av sig, några snygga direktskarvar var väl egentligen vad man kommer ihåg. Han är en helt klart en annan spelartyp än Olsen. Vill ha boll och skarvar eller försöker vägga fram bollen så fort han blir påspelad. Det vill till att det finns medspelare i närheten för att kunna dra nytta av hans passningsspel.

Jag var positivt överraskad av Gustav Källbergs fina spel centralt på mittfältet. Han har en enorm kondition, väldigt rappa ben och hann vara med både defensivt och offensivt. Svårt att tro att han spelade mittback förra året. Adam Eriksson gjorde ett piggt inhopp mot slutet av matchen. Men av A-truppsspelarnahade jag definitivt förväntat mig mer. Det fanns ingen som förmådde skapa det bolltempo som behövdes för att ta sig igenom Forwards mittförsvar, där Peter Olsson och Joakim Gren täppte till det mesta. En bar match av Jocke, som inte alls såg så nervös ut som han brukade göra då han fick speltid i ÖSKs A-lag. Kristoffer Jonsson i målet hade en väldigt lugn dag.

Om det skulle visa sig att Westman åkt på någon allvarligare skada så återstår bara att ringa till Väsby United för att kalla hem Peter Rosendal.

ÖSKs laguppställning:
Målvakt: Peter Westman
Försvarare: Tommy Wirtanen, Bertin Ze, Boris Lumbana, Andreas Ståhl
Mittfält: Johannes Skoglund, Erik Nilsson, Gustav Källberg
Anfall: Eric Bassombeng, Paulinho, Robin Staaf

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Adam Botvidsson, Adam Eriksson, Simon Karlsson, Simon Leonidsson

Forward spelade ungefär så här. Jag är inte helt säker på att jag lyckades identifiera alla korrekt.

Målvakt: Kristoffer Jonsson
Försvarare: Mattias Englund, Joakim Gren Peter Olsson, Erik Björndal
Mittfält: Ahmed Yasin, Mohammed Saeid, Kenny Mathisen, Robin Ingvarsson
Anfall: Chriss Henriksson, Niklas Klingberg

Ersättare (som jag kände igen): Herish Kuhi, Dana Kuhi

NA: Westman skadad mot Forward

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.