Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL-laget spelar Future Cup i Göteborg

100407. Mer om cupen från lagets hemsida/gästbok.

Patrick Ingvarsson rapporterar:

Vår match mot Örgryte var vår riktiga plattmatch då vi var nedslagna efter kvartsfinalen. I halvtid låg vi under med 4-0 och bestämde då att vi skulle skärpa oss. Vi kom ut som ett nytt lag och kunde vinna andra halvlek med 2-1.

Sista matchen, match om 7-8 plats. Vi spelade återigen tamt i första och låg mycket riktigt under med 2-0 i halvtid. Vi tog ett ordentligt snack och återigen gick vi ut och spelade fotboll som vi kan vara stolta över. Efter mål av Lukman & Jesper W så fick matchen avgöras på straffar. Där var vi i ärlighetens namn inte så bra och lyckades bara göra mål på en straff.

Hur som helst har cupen vart otroligt nyttig för vår trupp som dels svetsats samman genom att vara tillsammans under några dagar och inte minst genom att få möta riktigt bra motstånd.

Till sist är det ett nöje att vara tränare för dessa killar som sköter sig i alla lägen och alltid har lätt till både skämt och skratt.

100406. Åttonde plats för ÖSK.
Det blev till sist en åttondeplats för ÖSKs pojkallsvenska lag i Future Cup. Även den sista matchen förlorades om än på knappast möjliga vis. Straffsparksläggning fick tillgripas innan Sollentuna IF kunde ta hand om den sjundeplats som stod på spel.

Efter bra spel till att börja med vilket resulterade i en gruppseger och avancemang till A-slutspelet verkar det ha kommit grus i maskineriet. Truppen har dock (hoppas jag) fått sig en ordentlig genomkörare inför pojkallsvenskan, som börjar mot slutet av månaden.

100405 em. Örgryte övermäktiga.
Bollen rullar inte längre ÖSK-killarnas väg. Även mot Örgryte blev det förlust – denna gång med klara 5-2. Så det var väl förmodligen inte så mycket att säga om det. Kvartsfinalförlusten mot Västerås IK däremot verkar ha påverkats i rätt hög grad av ett felaktigt domslut (utvisning på ÖSKs målvakt). Nu återstår bara morgondagens match mot Sollentuna IF, då matchen gäller vem som skall ta sjunde platsen och vem som blir åtta.

100404 fm. Förlust i kvartsfinalen.
Förmiddagsmatchen mot Västerås IK slutade tyvärr med en förlust. Gurkstadens representanter gjorde två medan örebroarna inte mäktade med att göra några mål alls. Laget får nu inrikta sig på de placeringsmatchen som skall avgöra vem som tar hand om platserna fem till och med åtta. För eftermiddagen står det nu Örgryte IS på menyn.

100403 em. Förlust men likväl vinst.
Det blev inte tre raka vinster för ÖSKs PAL-lag. I eftermiddagens match blev det förlust med 1-0 mot det förväntade jumbolaget Åkarps IF. De övriga resultaten fortsatte dock att gå ÖSKs väg och trots förlusten blev det en förstaplats i gruppspelet. I morgon får laget ta nya tag då placeringsmatcherna börjar. ÖSK möter på förmiddagen Västerås IK i en av de fyra kvartsfinalerna.

100403 fm. Vinst även mot Häcken.
ÖSKs pojkallsvenska lag fortsätter att spela bra. Idag på morgonen var det BK Häcken som fick se sig besegrade efter det att ÖSK-grabbarna gjort matchens enda mål.  Segerskytt var Stefan Hannasson på straff.

Gårdagens motståndare B93 från Köpenhamn slog samtidigt Åkarp med hela 4-1. Eftersom ÖSK slog B93 igår och Häcken och Åkarp spelade oavgjort innebär morgonens resultat, att ÖSK med en match kvar att spela redan har kvalificerat sig för A-slutspelet i morgon. Men först skall eftermiddagsmatchen mot Åkarps IF spelas.

100402. Seger i första matchen.
Patrick Ingvarsson skriver i lagets gästbok att det blev seger mot danska B93 i den första matchen. Men segern satt rätt långt inne, verkar det som. I halvtid stod det nämligen 1-0 till motståndarna. Den gode Patrick glömde dock att skriva vem det var som gjorde ÖSK-grabbarnas mål.

Tillägg: Andreas Östby har kommenterat och berättat, att det var den 14-årige talangen Lukman Murad som gjorde båda ÖSKs mål. Det första med en assist för målvakten Jonathan Thuresson och för den andra assisten stod Stefan Hannason.

På cupens hemsida kan man dessutom se att det är ÖSK som ligger i täten efter en omgång. De andra två lagen som är BK Häcken och Åkarps IF spelade nämligen oavgjort 2-2 i sin match. I morgon förmiddag möter ÖSK BK Häcken och på eftermiddagen är det Åkarps IF som svarar för motståndet.

100401.
ÖSKs blivande pojkallsvenska trupp på 20 spelare åker i morgon tillsammans med 4 ledare till Göteborg för att delta i Future Cup, en elitcup med nordiskt deltagande. I gruppspelet, som avgörs på långfredagen och påskafton möter, laget B93 Köpenhamn, BK Häcken och Åkarps IF. Under påskdagen och annandagen spelas sedan kvartsfinaler, semifinaler, final samt placeringsmatcherna.

1 kommentar – kommentera

Andreas Östby

1-1 Lukman Murad (assist Jonathan Thuresson, målvakt)
2-1 Lukman Murad (assist Stefan Hannason)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.