Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot Rynninge

Adam Botvidsson och Anel Coralic gjorde var sitt mål, men den här gången räckte det inte med två för att bärga segern.

Trots att ÖSKs talanglag två gånger tog ledningen i lördagsförmiddagsmatchen på Behrn Arena blev det gästande Rynninge som avgick med segern. Målen av Anel Coralic och Adam Botvidsson räckte inte till eftersom Peter Lundberg gjorde två och Henrik Gustavsson ett för gästerna.

ÖSKs talanglag hade Rynninge IK mer eller mindre i säcken, men fick inte åt snörningen ordentligt. Efter en timmes spel med dominerande spel släpptes (eller tog sig) Rynninge in i matchen och kunde till och med något oförtjänt till sist slå in vinstmålet. Rynnings speciella målskytt Peter Lundberg såg till att börja med rätt trög och oinspirerad ut, men rättvänd mot mål med bollen vid fötterna är han minst sagt målfarlig. Vilket han fick tillfälle att demonstrera vid två tillfällen under matchens sista 20 minuter.

Speciellt under den första halvleken dominerade hemmalaget stort. ÖSKarna kostade på sig att missa ett knippe klara målchanser, innan Anel Coralic med några minuter kvar att spela ur en rätt snäv vinkel kunde förvalta David Rohléns öppnande krosspassning på rätt sätt. Med början i den 70:e minuten blev det sedan en riktig femminuters målkavalkad, tyvärr med Rynninge som mest framträdande aktör. Det börjar med att Peter Lundberg utjämnar till 1-1 efter det att ÖSKarna tappat bollen i uppbyggnadsskedet av ett anfall. ÖSK tar på nytt ledningen i den 74:e minuten efter det att Kevin Larsson förtjänstfullt erövrat bollen djupt nere Rynninges straffområde. Adam Botvidsson gör målet på hans inspel. Den förnyade ledningen räcker dock inte längre än en minut. Henrik Gustavsson frisparkar in kvitteringsmålet med hjälp av en touch på en ÖSK-försvarare. Matchen ser sedan ut att gå mot ett oavgjort resultat, men Peter Lundberg får ytterligare ett läge, vilken han utnyttjar till fullo. Rätt fri centralt i ÖSKs straffområde får han fritt skottfält och RIKs tredje mål är ett faktum.

Snöpligt med en förlust när man leder i halvtid och dessutom har skapat ett antal chanser, men missade målchanser har tyvärr varit ett alltför återkommande tema för talanglaget. Bra spel främst i första halvlek stod den snabbfotade mittfältstrion Adam Eriksson, Viktor Lindqvist och Gustav Källberg för. Backlinjen som delvis redan vid matchstarten såg ut som ett provisorium, tvingades under matchen till ytterligare tre byten och medföljande positionsförändringar, vilket nog bidrog en del till en den osäkra matchavslutningen. Anfallsavdelningen gjorde visserligen två mål, men missade betydligt fler chanser och borde nog ha fått bättre målmässig utdelning på allt som man skapade.

Matchfakta:

ÖSK Ungdom – Rynninge IK 2-3 (1-0).
41. 1-0 Anel Coralic (David Rohlén)
70. 1-1 Peter Lundberg
74. 2-1 Adam Botvidsson (Kevin Larsson)
75. 2-2 Henrik Gustavsson
86. 2-3 Peter Lundberg

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Pontus Brunzell (38), Niklas Svensson (74), Simon Karlsson (k), Axel By
Mittfält: Gustav Källberg, Adam Eriksson, Viktor Lindqvist (57)
Anfall: Adam Botvidsson (85), Edvin Möller, Anel Coralic

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Andre Almstedt-Molnar (85), Haris Karahmet (80), Kevin Larsson (57), David Rohlén (38, ut 78), Andreas Ståhl (74)

Rynninges syn på matchen Seger för Rynninge mot ÖSK U.
ÖSK tyckte: Förlust för ÖSK U.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.