Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Revansch (sort of) för Rynninge?

Förra säsongen lade ÖSK Ungdom beslag på den direktuppflyttningsplats som nerflyttade Rynninge nog hade hoppats kunna ta hand om. Att sedan Karlstad BK tog hand om kvalplatsen gjorde inte saken bättre för RIK-arna. Matcherna mot ÖSKs talanglag slutade både oavgjorda. Mållöst i vårmatchen på Behrn Arena och 1-1 vid det tidiga höstmötet på Grenadjärvallen.

Inför den kommande säsongen laddas det om på nytt och med några intressanta nyförvärv kommer man säkert att kunna vara med och utmana på allvar om uppflyttnings- och kvalplatserna.

Försäsongsresultaten har dock varit blandade som man brukar säga när det inte gått så bra. Uddamålsförlusten mot starka Värmbol i Svenska Cupen är dock kanske ett tecken på att det börjar vända formmässigt.

Karlslund IF – Rynninge 0-0
Rynninge – Söderköping (3) 1-3
Ulvåker (3) – Rynninge  5-2
Rynninge – KB Karlskoga (2) 1-3
Rynninge – Värmbol (2) 0-1 Svenska Cupen

I Rynninges trupp hittar man två spelare som var med ÖSK Ungdom vid deras förra försök att etablera sig i div 2 för fem år sedan. Det är Mattias Norgren – numera omskolad till mittback verkar det som – samt anfallaren Sandro Pavicevic.

På sin hemsida skriver Rynninge att man har fått följande nyförvärv inför den kommande säsongen:

Joakim Signell (IFK Örebro)
Alexander Weckström (IFK Örebro)
Jonas Malmström (IFK Falköping)
Henrik Gustafsson. Ytterback från IF Eker, Född 1990.
David Zeito. Yttermittfält/ytterback från BK Forward. Född 1989.
Robert Damberg. Mittfältare från Västerås IK. Född 1986.

Av dessa är Damberg den mest namnkunnige. För några år sedan provspelade han för ÖSK utan att dock få något kontraktsförslag. Närmast kommer han nu från div 2-klubben Västerås IK.

En annan spelare som är intressant ur ÖSK-synpunkt är ålänningen Alexander Weckström. Det var nämligen han som med två mål för IFK Örebro mot FBK Karlstad i den sista serieomgången förra året såg till att ÖSK kunde passera värmlänningarna på seriens upploppsraka.

Lämnat klubben har följande spelare gjort.
Erik Edqvist (flyttar-klubb okänd)
Araz Yasin (Bosna92)
Timmy Eriksson (KB Karlskoga)

ÖSK Ungdom
Inte heller talangernas form verkar ha varit klockren de senaste veckorna. Förlusterna med inga mål gjorda i de två senaste matcherna är en smula oroande, även om motståndarna har varit etablerade div 2-lag.

Medan det finns en hel del att välja bland i spelartruppen när man skall ställa upp försvarslinje och mittfält, så ser det tunnare ut i anfallet. Någon riktig indikation på hur vårens förstahandsval för startelvan  kommer att se ut har jag ännu inte uppfattat. Inte har det heller blivit lättare av att inlånade spelare från A-truppen hoppat in och spelat några minuter här och där, utan att egentligen kännas som en inspelad del av laget.

Tyvärr verkar det dessutom som om flera av de tilltänkta förstärkningarna från den yngre delen av A-truppen inte kommer att vara tillgängliga i vår på grund av skadeproblem. Oskar Johansson kommer knappast att spela något mer i år efter det att man konstaterat ett avslitet korsband. Fortsatta knäproblem besvärar dessutom både Michael Jidsjö och Gustaf Lundholm.

Kvar att låna in av de spelare som inte verkar vara speciellt nära A-lagets avbytarbänk är bara Johannes Skoglund och Simon Leonidsson. Även de har varit skadade, men verkar nu vara på väg tillbaka.

Varken ÖSK eller Rynninge har släppt ifrån sig några laguppställningar / spelartruppen än, så eventuella kommentarer kring dessa får bestå.

Tillägg: 100405 – ÖSKs laguppställning.

ÖSK har nu släppt sin laguppställning som visade sig enbart innehålla hemvävt material.

Målvakt: Nils Carlsson
Försvar: Pontus Brunzell, Nicklas Svensson, Simon Karlsson, Axel By
Mittfält: Adam Eriksson, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist
Anfall: Adam Botvidsson, Edvin Möller, Anel Coralic

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Andreas Ståhl, David Rohlén, Andre Almstedt-Molnar, Kevin Larsson, Lucas Oskarsson

Värt att notera är att Pontus Brunzell är tillbaka efter skadekänningar och kommer att ställas mot fjolårets lagkamrater. Simon Karlsson får i mittbackbristens tider bilda försvarslås med Niklas Svensson. I den förra matchen spelade Simon vänsterytter på ett utmärkt sätt. En ograverad smurfliga får förtroendet på mittfältet. Det är den mittfältsuppställning som jag tycker fungerat bäst under försäsongen – kvicka i både tanke och fötter. Eftersom det var vänskapligt förra veckan så får Edvin Möller spela trots utvisningen efter två gula i den senaste matchen.

ÖSK Ungdom – Rynninge IK
Behrn Arena, 5 april kl. 10:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.