Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Divison 8 har anlänt

Nej, då tänker jag faktiskt inte på de spelare som misslyckades med att försvara de svartvita färgerna på Behrn Arena nu i kväll. Utan på något betydligt intressantare. Örebro Läns Fotbollförbund har nämligen lagt ut serieindelningen för årets åttonde-divisionister.  Efter det att man lade samman representationslag och reservlag och lät dem spela i samma seriesystem har det hela blivit klart intressantare.

Av speciellt intresse kommer div 8 Östra att vara. Där finner man nämligen det ädlaste av klubbnamn: Örebro SK FK med en förklarande tvåa tilllagd på slutet. ÖSKs reservlag med andra ord. I år omspänner således ÖSKs fotbollsuniversum hela det svenska seriesystemet. Från Allsvenskan till div 8 Östra i Närke. Jag undrar för övrigt om ÖSKs A-truppsspelare får vara med och spela i det här laget. De tillhör dock  fotbollsaktiebolaget och det är väl inte så där helt säkert att de får ta klivet över till den amatöriserade delen av Fotbollssverige.

Div 8-lagt återuppståndet?
Så jag misstänker att de tilltänkta spelarna får klara sig själva utan någon hjälp uppifrån. Det handlar i första hand – om inte uteslutande – om 16- och 17-åringar från ÖSK Ungdoms verksamhet. De spelar ju under klubbeteckningen Örebro SK FK för att ÖSK på så sätt skulle kunna tillmötesgå kraven vid bolagiseringen. Jag trodde att idén med ett div 8-lag dog när ÖSK Söder till slut fick ihop till ett andralag i div 7, men uppenbarligen räcker resurser och spelarmaterial till för ytterligare ett reserv-/utvecklingslag (får man hoppas). Den första matchen spelas en bit in i maj.

Motståndare:
Motståndet i Öståttan består av en skön blandning mer eller mindre välspelande lag. Där finner man två stycken förstauppställningar, nämligen FC Höftskott (som verkar vara ett studentgäng) och FC Irakiska. Utöver ÖSK FK 2 deltar även ett antal andra andralag: Lillkyrka2, Pars2 och Vivalla Star2, tillsammans med IFK Lindesbergs och Sturehovs tredjelag. Helt klar upplagt för ett antal intressanta matchen. Favoritskapet skulle jag nog vilja lägga hos Pars FC lag 2. Deras förstalag gick ju rätt bra förra året och med Universitetet som huvudsaklig rekryteringsgrund borde det gå för dem att vaska fram ett antal halvbra fotbollsspelare. Det bör räcka i det här sammanhanget. Dark horses så att säga tror jag att Vivalla Stars andralag kan bli. Klubben med sin huvudsakliga rekryteringsbas bland somalierna i Vivalla har ett förstalag, som också överraskat positivt och de bör kunna få till ett hyfsat div 8-lag också.

Div 8 Södra.
Även i de övriga div 8-serierna kan man finna en del överraskande klubbnamn. I div 8 Södra till exempel deltar Sportakademin Cantolao FK. Bakom det klubbnamnet verkar spelaragenten, som inte är någon spelaragent, Jaime Mercado ligga. Jag undrar om han kommer att värva spansktalande lokalförmågor till sitt lag eller om det blir importer från Sydamerika?

Div 8 Västra.
I div 8 Västra startar bland annat Societa Sportivia Kumla, som tycks vara Ekeby IF med ett något upphottat namn. I samma serie spelar även Integrations IF. Förhoppningsvis lyckas man hyfsat både med fotbollandet och med integrationssträvandena.

Div 8 Norra.
I div 8 Norra däremot har man enbart satsat på kända storheter. Så när som på Hovsta IFs och Närkes Kils andralag kommer alla lagen från den fotbollstorftiga norra länsdelen. Där spelar bland annat IFK Lindesbergs andralag, så det var väl därför som tredjelaget hamnade med Örebro SK i den östra serien.

2 kommentarer – kommentera

ÖSK 2 kommer främst att bestå av spelare i pojkallsvenskalaget som ej har fått tillräckligt med matchtid samt de främsta spelarna från den lokala serien. Det viktiga är att de får matchtid och sedan är det en ”bonus” att få spela seniorfotboll. Även om det nu är svårt att veta hur pass mycket ”senior” det är i vissa lag.

ÖSK 2 har dock rätt att ta ner spelare från ÖSK Fotboll om så är överenskommet lagen emellan… :)

Patrick

Ang. P94-93 truppen så åker vårt PAL-lag till Gbg över påsken för att spela en (vad vi hoppas) högklassig turnering, Future cup. Där ska vi finslipa spelet inför pojkallsvenskan samt få gruppen ännu mer sammspelt.
/PI
Tränare PAL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.