Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bogey-team på besök

ÖSKs talanglag möter i morgon i en träningsmatch KB Karlskoga, ett lag som man väldigt ofta har stort besvär med. Speciellt på bortaplan har det blivit alldeles för stora förluster vid flera tillfällen. Men även på hemmaplasten har det visat sig att länsgrannarna är svårövervunna. Gästerna gjorde för några år sedan något av en kometkarriär och gick från div 4 till div 2 på två säsonger. I tvåan har man sedan med en viss möda lyckats hålla sig kvar. Ofta har det varit en stark höstform som räddat laget kvar i serien.

Trots att KB är det div-2 lag som ligger närmast Örebro så tillhör lördagens två lag olika serier. Medan ÖSK Ungdom spelar i div 2 Södra Svealand, så har KB placerats i en av götalandsserierna. Laget tränas av Mark Selmer, som under mitten/slutet på 80-talet representerade ÖSK i 75 tävlingsmatcher – samtliga från start.

Av fösäsongsresultaten att döma har karlskogingarna skött vinterträningen rätt bra även om träningsförhållandena i Karlskoga/Degerfors-området är inte de bästa under den här årstiden.  Något konstgräs finns nämligen inte (utomhus) i någon av de två möckeln-kommunerna. KB har dock klarat sig rätt så bra i träningsmatcher och slagit de lag man skall slå samt fått stryk av de lag som man nog borde få stryk av.

Träningsresultat:
FBK Karlstad – KB Karlskoga 1-2
Sifhälla – KB Karlskoga 1-4
Karlslunds IF – KB Karlskoga 3-0
Rynninge IK – KB Karlskoga 1-3
Carlstad United – KB Karlskoga 4-1

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanger gick på vårvinterns första mina förra helgen, då man trots ett på papperet starkt lag fick se sig besegrade av Linköpings FK med 2-0. Vad värre var var att den nedlånade centerhalven Oskar Johansson knäskadades och förmodligen inte kommer att kunna hjälpa till med div 2-spelet denna säsong.

Nedlånade A-truppsspelare kommer med största sannolikhet att figurera rätt flitigt i årets laguppställningar. A-truppen är så pass stor, att inte ens med sju spelare på bänken, så kommer alla att vara ianspråktagna. För de yngre finns då möjligheten att spela div 2-fotboll för att få nödvändig matchträning. En modell som praktiserats framgångsrikt av Hammarby under senare år.

Hur som helst – laguttagningarna kommer nog att ge en viss vink om hur Sixten & Co. tänker inför kommande allsvenska matcher. Eftersom ÖSK Ungdoms matcher i allmänhet tidsmässigt ligger före A-lagsmatcherna kan man utgå från att de spelare som spelar div 2-fotboll inte är aktuella för nästa allsvenska match.

ÖSK Ungdom – KB Karlskoga
Behrn Arena 27 mars kl 10:30

Tillägg lördag morgon:

ÖSK har lagt ut laget på sin hemsida och som så ofta den här försäsongen så är det inte samma lag som i den senaste matchen.

Målvakt: Nils Carlsson
Försvar: Daniel Björnkvist, David Rohlén, Niklas Svensson, Andreas Ståhl
Mittfält: Gustaf Lundholm, Boris Lumbana, Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Edvin Möller, Simon Leonidsson

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Andre Almstedt-Molnar, Axel By,Anel Coralic, Fedja Jelecak, Simon Karlsson

Mest nykomponerad den här veckan är backlinjen där de två 16-åriga landslagsmännen Andreas Ståhl och David Rohlén kommer att matchas mot div 2-motstånd. På bänken hittar man dessutom ett nygammalt talangnamn. Fedja Jelecak har tränat med sitt gamla lag några veckor – enligt uppgift för att komma i form efter utflykten till Sköllersta – och får alltså nu en möjlighet att visa upp sig igen på sin gamla hemmaplan.

Fedja Jelecak - tillbaka på Behrn Arena igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.