Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen åker till Linköping

ÖSK Ungdom reser i morgon lördag till Linköping för att möta FK Linköping. Östgötarna spelar precis som ÖSK Ungdom i div 2 om än i en annan serie (div 2 Östra Götaland). Laget kom förra året då man hette Linköpings FF på fjärde plats 7 poäng efter seriesegrarna Norrby. Ett etablerat div 2-lag med mersmak skulle man kanske kunna karaktärisera dem som.

Av informationen på lagets hemsida att döma började man träningsspela först i mars och resultaten så här långt har inte varit så mycket att hurra för. I den första matchen blev det stryk av BK Forward med 3-1 (vilket väl är ok), men sedan blev det stryk av Karlslund med 6-2 och nu senaste av det från div 1 nedflyttade Motala AIF med 2-0. Rimligen lär det finnas ett rätt starkt revanschbehov uppsamlat och ÖSKs unga talanger kan nog se fram emot en rätt tuff match.

När lagen gjorde upp om detta möte i slutet av förra året var nog förhoppningen, att det skulle finnas en gräsplan någonstans i Östergötland där man kunde spela. Så är det som bekant inte utan matchen kommer att spelas på konstgräset i Ryd med avspark kl 14:00.

ÖSK Ungdom.
Ett rätt ordentligt nertränat ÖSK Ungdom gjorde förra helgen en hyfsad insats mot IK Östria Lambohov på Behrn Arena. Under den senaste veckan har man lättat en del på träningstrycket (verkar det som) och det kanske blir med något piggare ben som spelarna kommer till match. Det troliga är dessutom att man kommer att utnyttja möjligheten att låta ett antal av de spelare som tränar med A-truppen komma med i handlingen. Det kommer de säkert att få göra under den kommande säsongen för att få matchning. Från dagens A-truppsträning noteras, att kvartetten Gustaf Lundholm, Simon Leonidsson, Edvin Möller och Boris Lumbana inte var med A-truppens övriga spelare då det vankades mer fotbollsliknande övningar utan de fick sysselsätta sig på egen hand. Förmodligen för att de skall åka med till Linköping. Däremot saknades Michael Jidsjö och Oskar Johansson helt under dagens träning. De är ju också kandidater till att vara med på dessa matcher. Enligt uppgift tränade de dock igår, så de kanske bara fick vila lite extra på grund av sina tidigare skadeproblem.

ÖSK brukar lägga ut talangernas spelartrupp rätt sent på kvällen före match. Förhoppningsvis även denna gång och i så fall blir det ytterligare några kommentarer kring ÖSKs trupp.

FK Linköping – ÖSK Ungdom
Linköping, Ryds konstgräs
20 mars kl. 14:00

Tillägg 100320.
ÖSK har nu lagt ut eftermiddagens laguppställning på hemsidan. Om inte annat visar den att det med lånemöjligheterna från A-truppen, så finns det en hel del spelare att välja bland. I eftermiddag har man tänkt sig att starta på följande sätt:

Målvakt: Claus Pedersen
Försvar: Daniel Björnqvist, Oskar Johansson, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Gustaf Lundholm
Anfall: Adam Botvidsson, Edvin Möller, Simon Leonidsson

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Anel Coralic, Niklas Svensson, Gustav Källberg, Adam Eriksson, Andreas Ståhl

Målvakt. Claus Pedersen får alltså förnyat förtroende som målvakt, vilket förvånar en smula. Normalt brukar man ju rotera målvaktssysslan under försäsongerna, men Claus gjorde en utmärkt match förra helgen mot Östria och det är möjligt att man vill testa honom mot lite mer kvalificerat motstånd.

Försvar. Oskar Johansson går in i backlinjen, vilket givetvis innebär en avsevärd förstärkning. Oskar är både bryt- och spelsäker, men det är ett visst frågetecken för hans fysik. Men mot div 2-motstånd skall det inte vara några problem. Som kollega till Oskar har man valt Pontus Jacobsson före Niklas Svensson. Kanske för att ge Pontus mer speltid för att bekanta sig med mittbacksrollen. Niklas är ju annars den av mittbackarna som matchats flitigast under försäsongen. Daniel Björnkvist till höger och Simon Karlsson till vänster känns som årets huvudalternativ.

Mittfält. På mittfältet får Viktor Lindqvist spela tillsammans med två A-truppsspelare. Gustaf Lundholm och Boris Lumbana kommer nog att spela en hel del med div 2-laget denna säsong, vilket gör att truppens egna spelare som idag Adam Eriksson och Gustav Källberg hamnar på bänken. Vem av de tre (inkl. Viktor) som skall komplettera på tremannamittfältet är ju iofs. en smaksak och där kommer det nog att bytas en hel del. Dessutom skall man inte glömma, att Johannes Skoglund finns som ytterligare ett alternativ. För tillfället verkar han dock rehabträna.

Anfall. Micke Jidsjö saknas av någon anledning i anfallet, vilket ger Edvin Möller en möjlighet att flytta in centralt, en plats där han passar betydligt bättre än på kanten. Edvin är ju inte direkt någon murbräcka, men med två mycket snabba och irrationella yttrar på kanterna, så är det som upplagt för Edvins försvarsöppnande genomskärare.

På bänken har man sedan spelare, vilka allihopa med viss rätt skulle kunna hävda sin plats i en startelva. Det ser med andra ord riktigt starkt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.