Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemmaseger mot IK Östria Lambohov (2-0)

Passningsleverantör och exekutor: Adam Eriksson och Edvin Möller

ÖSKs talanglag fick jobba rätt hårt då div 3-laget Östria Lambohov kom på besök från Linköping. Efter en mållös första halvlek med stort spelmässigt övertag för hemmalaget, men med fler rena chanser för gästerna, så fick ÖSK bättre betalt i den andra.

En halvtimme för Jidsjö.
Hemmalaget startade överraskande (med tanke på måndagsmatchen mot Åtvidaberg) med Michael Jidsjö som central anfallare. Någon hel match för Mickes del var det dock aldrig frågan om. Helt enligt förhandsplaneringen gick han tillsammans med Simon Leonidsson av redan efter en halvtimmes spel. Simon, som mig veterligt spelade sin första match med ÖSK Ungdom, hann med att lämna ett bra intryck efter sig under den halvtimme han var med på planen. Att han har bra fart efter kanten har det ju ryktats om, men han hann även med att visa att han kan bryta in i banan och skjuta bra på distans. Ett av hans avslut tog i trävirket efter några luriga dragningar, som fick Östrias backlinje att öppna upp. Simon har under vintern besvärats av hälseneproblem (har jag för mig att det var) och det var kanske inte så konstigt, att det bara blev en halvtimmes spel för hans del.

Massvis med hörnor men inte mycket mer i första.
För övrigt var spelet i första halvlek inte så mycket att yvas över. De båda lagen bytte ofrivilligt boll med varandra på mitten mest hela tiden. ÖSK skapade en massa resultatlösa hörnor medan Östria kom fram i bra lägen framför Claus Pedersen några gånger. Denne agerade med stor pondus och räddade faktiskt sitt lag vid några tillfällen.

Smurfligan ökar trycket.
När även andra halvlek till att börja med såg ut som den första, verkade det som om talangerna för ovanlighetens skulle var på väg mot ett mållöst resultat. ÖSK fick dock betydligt bättre snurr på mittfältsspelet efter det att smurfligan Viktor Lindqvist, Adam Eriksson och Gustaf Källberg fick speltid tillsammans med ungefär 20 minuter kvar. Med två rappfotade grovjobbare och en bollsäker och passningssmart bolleverantör fick ÖSK bättre ordning på sitt centrala mittfält. Fast det är klart, att få komma in med friska ben och tankar mot motståndare som börjar tröttna efter 70 minuter på det rätt sugande konstgräsunderlaget gjorde säkert uppgifterna något lättare.

Straffspark gav ledning.
Hur som helst med det. Med 13 minuter kvar av matchen tog ÖSK ledningen på en straff, som Edvin Möller säkert placerade lågt till vänster utom räckhåll för gästernas duktige målvakt. Straffleverantör var Daniel Björnkvist, som helt fri fälldes i straffområdet. Helt solklart och inga protester från Östria. Klart ”medskyldig” vid straffsituationen var även Adam Botvidsson, vars smarta bollsläpp öppnade vägen in i straffområdet för Daniel.

Två för Edvin.

Ytterligare ett mål skulle det blir för Edvin innan matchen var färdigspelad. Med två minuter kvar av den utmätta matchtiden frispelades han av den inbytte passningsleverantören från Avesta, Adam Eriksson. Adam snittade elegant upp Östrias backlinje med en precis passning. Edvin kommer helt ren och sätter den vid bortre förbi en målvakt som stod på fel fot. Östrias målvakt var för övrigt mycket bra och räddade vad som några gånger såg ut som givna mål.Men även ÖSK hade en målvakt att tacka för att siffrorna hölls nere. Danske Claus Pedersen, vars registrering hos ÖSK Ungdom lär vara på gång, stod för några riktigt snygga räddningar mot fri- eller nästan frispelade östgötar. Rikigt bra i ÖSK var även Daniel Björnkvist i sin Cafu-roll efter högerkanten.

Nya namn och ansikten i det centrala försvaret: Niklas Svensson, Claus Pedersen och Pontus Jacobsson.


Matchfakta: ÖSK Ungdom – IK Östria Lambohov 2-0 (0-0)

77. 1-0 Edvin Möller, straffspark
88. 2-0 Edvin Möller (Adam Eriksson)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Försvar: Daniel Björnkvist, Niklas Svensson, Pontus Jacobsson, Simon Karlsson (46)
Mittfält: Boris Lumbana (68), Gustaf Källberg(ut 58, in 68, ut 84), Johannes Skoglund (68)
Anfall: Simon Leonidsson (30), Michael Jidsjö (30), Edvin Möller

Ersättare: Axel Svedberg (mv), André Almstedt-Molnar (in 30, ut 73), Adam Botvidsson (30), Axel By (46), Adam Eriksson (68),Kevin Larsson (84), Viktor Lindqvist (58), Lukas Oscarsson (73)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.