Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Östgötskt på Behrn Arena

Redan i morgon lördag – två dagar före Åtvidabergs FF –  kommer det östgötar på besök till Örebro och Behrn arena. Det är div 3-laget IK Östria Lambohov från Linköping som skall testa vårvinterformen mot ÖSKs talanglag. Östria återfinns i div 3 där man förra året slutade på tredje plats ett antal poäng efter tvåan. Ett habilt div 3-lag alltså, men av fjolårsresultatet att döma ingenting uppseendeväckande.

Årets träningsresultat med idel segrar så här långt ser bra ut för Östria, även om motståndet med undantag för den första matchen mot Smedby AIS verkar höra hemma i Östergötlands lokala seriesystem. Mot Smedby tog man en meriterande 2-1 seger. Det var å andra sidan den första träningsmatchen på säsongen så det resultatet kanske inte säger så mycket. (ÖSK spelade oavgjort mot Adolfsbergs IK i sin första träningsmatch i år).

Talangen David McKenzie har redan haft möjlighet att testa Behrn Arena.

I matchen mot Östria bör nog ÖSKs försvar se upp med anfallaren Simon Sigfridsson som gjort fyra mål på fem matcher så här långt. Tvåmålsskytten Faris Radetinac har i alla fall ett efternamn som han delar med den duktige ÅFF-yttern Haris Radetinac. Är han lika bra (eller på väg att bli det),  så är det säkert en spelare som ÖSK också bör ha bra koll på. Koll skall man även ha på David McKenzie. Denne 17-åring provtränade i somras med ÖSK. Då representerade han div 6-klubben Gottfridsberg. Nu har han alltså tagit tre kliv uppåt i seriesystement.

ÖSK Ungdom.
För två veckor sedan besegrade ett rent talanglag utan några förstärkningar div 1-laget Carlstad United. Det var onekligen ett riktigt bra resultat även om man tar hänsyn till värmlänningarnas begränsade träningsmöjligheter. Sedan dess har det inte blivit något mer matchspel för laget, men väl för Daniel Björnqvist som förstärkte A-lagets backlinje och fick spela nästan en hel match då ÖSK mötte Degerfors förra veckan. Adam Botvidsson var också med på ett hörn i den matchen, men hans 7 minuter satte nog inga djupare spår.

Riktigt hur ÖSK väljer att formera sina styrkor får vi se först om ÖSK släpper sin laguppställning i förväg. Huvudfrågan är huruvida det blir förstärkningar från A-truppen eller ej. Egentligen skall det inte behövas mot ett div 3-lag, speciellt med tanke på hur bra spelet såg ut mot CU. Men Sixten & Co vill säkert matcha de spelare som inte kommer att få någon plats på måndagsbänken, så grundtipset blir nog i alla fall att det dyker upp en eller annan A-truppspelare.

ÖSK Ungdom – IK Östria Lambohov
13 mars kl 10:30

Tillägg.
ÖSK har nu ”släppt” morgondagens trupp och den ser rätt så intressant ut. Jag skulle tro att Östria kommer att få en hel del att göra.

Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Niklas Svensson, Pontus Jacobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Gustav Källberg, Boris Lumbana, Johannes Skoglund
Anfall: Simon Leonidsson, Mikael Jidsjö, Edvin Möller

Ersättare: Axel By, Adam Botvidsson, Viktor Lindqvist, Adam Eriksson, Kevin Larsson, Andre Almstedt-Molnar, Lukas Oscarsson, Axel Svedberg (mv)

Det som förvånar mig mest är nog egentligen Michael Jidsjö som central anfallare. Att han ”kan spela” är ett riktigt bra tecken med tanke på hans tidigare skadeproblem och det faktum att han spelade två matcher med A-truppen förra veckan. Skadorna är alltså av allt att döma överståndna. Men det förvånande är inte att hans knän är ok igen, utan att han spelar överhuvudtaget. Jag trodde nog att man skulle spara honom för att ha med honom på bänken mot Åtvidaberg utifallatt. Men så verkar inte bli fallet, vilket indirekt borde betyda att Kim Olsen är väldigt fit for fight för måndagsmatchen.

Tre nöjda målgörare efter det att ÖSK säkrade seriesegern förra hösten i den sista och avgörande matchen i Arboga. Från vänster: Michael Jidsjö, Boris Lumbana och Adam Botvidsson. Alla tre finns med i matchtruppen som möter Östria Lambohov.

Håkan Juhlin fortsätter med Pontus Jacobsson bredvid nykomlingen Niklas Svensson som mittbackar medan fjolårslagets mittback Gustav Källberg får spela söndertrasande mittfältare tillsammans med Boris Lumbana och Johannes Skoglund. Vilket i sin tur gör att så pass starka spelare som Viktor Lindqvist och Adam Eriksson får lov att starta på bänken. Där får de för övrigt sällskap av Adam Botvidsson eftersom Simon Leonidsson spelar anfallare till höger. Första matchen för honom i svartvitt (?). Kanske inte, men i alla fall en av de första. Det lär ju vara en riktig speedkula och det skall bli intressant att se vad han kan åstadkomma längs högerkanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.