Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åtta minuter landslagsrutin

Lite gladare nu grabbar! Ni har just blivit uttagna till U21-landslaget.

100302.
Sverige besegrade något oväntat (för mig i alla fall) Portugal i kvällens U21-landskamp. Både Erik Nilsson och Markus Astvald fick spela några minuter på slutet. Tillräckligt mycket för att få en notering i landskampskolumnen, men inte mycket mer än det. De blev båda inbytta i den 82:a spelminuten.

Svenska Fotbollförbundet: U21 herr: Övertygande bortaseger mot Portugal

100302. Bänkplats för ÖSKarna.
Varken Erik eller Markus finns med i den startelva som skall ta sig an Portugal. Något annat var väl i och för sig inte heller förväntat i det här läget. Eftersom det rör sig om en vänskapslandskamp så bör dock möjligheterna till ett inhopp vara rätt stora. För jag antar att landslagsledningen gärna skulle vilja se så många av sina spelare som möjligt i spel och inte bara på bänk. På denna bänk kommer det för övrigt att låta rätt så närkingskt. Av de sju ersättarna så har fyra sina fotbollsrötter i Närke. Utöver Erik och Mackan sitter nämligen även Jiloan Hamad och Pierre Bengtsson där.

100301. Erik och Mackan till Portugal
Michael Almebäck fick i sista ögonblicket lov att kasta in handduken beträffande U21-landslagets träningsmatch i Portugal. I ett ännu senare ögonblick får så Erik Nilsson och Markus Astvald ett oväntat telefonsamtal från Frankfurt. Det är den mellanlandande förbundskaptenen Jörgen Lennartsson som räknat över sina styrkor och därefter beordrat ÖSKarna: Packa era grejor och anslut till oss i Porto. Några timmar senare är de på väg till Arlanda.

NA: Nilsson och Astvald med i U21-landslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.