Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom möter Carlstad United

För tredje veckan i rad mötet ÖSKs talanglag ett lag från Värmland som kommit till Örebro för att få spela på stor plan. Inte för att jag riktigt förstår varför. Karlstad BK har ju en konstgräsplan tillgänglig på Våxnäs, men antingen släpper de inte in några andra lag där eller så saknas det uppvärmning eller något annat som är nödvändigt för vinterspel.

Lördagsmotståndarna genomgick en minst sagt turbulent höst/vinter, där laget först slogs för sin överlevnad i div 1 för att sedan vara på vippen att gå i konkurs. Båda hindren övervanns men ekonomimatchen var både jämn och oviss innan laget lyckades tillgodose alla sina fordringsägare.

Turbulensen kring laget har knappast varit av godo, men det verkar ändå som om många av de spelare som höll kvar laget i ettan även finns med i årets spelartrupp. En kännbar förlust är att man under den kommande säsongen inte kan dra nytta av mittbacken Igor Utkovic som gått till Kristianstad. På plussidan märks Denis Maglic som kommit över från FBK Karlstad för att i CU spela tillsammans med sin bros Adis. Laget tränas denna säsong av Roger Werner storebror till degerforstränaren Patrik Werner och välbekant för ÖSK efter sina år med Strömstorp och IFK Ölme. Tränaruppdraget delar han med Håkan Werme som återkommer till CU efter att förra säsongen lett Sifhälla upp i trean.

ÖSK Ungdom
ÖSK Ungdom har så här långt endast mött div 3-lag och resultaten får väl sägas ha varit sådär. Oavgjort mot Adolfsberg i den första matchen och knappas segrar mot FBK Karlstad och IFK Sunne därefter. Med en hel del nya spelare, en nygammal förstetränare och en återgång till 4-3-3 spel så kanske inte det är så märkligt. Det tar tid att smälta det nya även för de som varit med några år.

Någon truppsammansättning har man inte släppt ifrån sig från ÖSKs sida. Rimligtvis kommer det att vara ett lag som förstärkts med några A.truppsspelare. Det verkar ju vara så man planerar för den kommande säsongen. Ingen i trion Gustaf Lundholm, Johannes Skoglund och Michael Jidsjö spelade mer än max en halvlek mot Syrianska och borde därför finnas med på planen. Boris Lumbana var inte alls med i onsdags och borde även han – om han är pigg och kry finnas med i startuppställningen. Speciellt som Daniel Björnkvist gjorde 90 minuter mot Syrianska.

Carlstad United skriver en del inför matchen på sin hemsida: Inför matchen – del 2

ÖSK Ungdom – Carlstad United
Behrn Arena, 27 februari kl. 10:30


Tillägg: ÖSKs laguppställning

ÖSK har nu ”släppt” sin laguppställning och det blev inte alls som jag trodde. Inga A-truppsspelare så långt ögat når, men väl en del nya namn eller gamla namn på nya positioner. Enligt ÖSKs hemsida kommer man att ställa upp på följande sätt:

Målvakt: Nils Carlsson
Försvar: Pontus Brunzell, Niklas Svensson, Pontus Jacobsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Adam Eriksson, Viktor Lindqvist, Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Andre Almstedt-Molnar, Simon Karlsson

Ersättare: Axel Svedberg (mv), David Rohlén, Anel Coralic, Daniel Björnqvist, Kevin Larsson (KIF)

Vad man väl i första hand slås av är den nykomponerade backlinjen. Tillbaka efter ett år i den ödemark som kallas Rynninge är Pontus Brunzell, som flyttats över från vänster till höger. Mittbacksparet Svensson & Jacobsson är nykomponerat och i de här sammanhangen dessutom orutinerade. Pontus Jacobsson har dessutom ”tagit” Gustaf Källbergs plats. Det innebär inte att Gustaf bänkats, utan att han tar plats på det inre mittfältet. Simon Karlsson, som väl också egentligen är vänsterback, fastän han spelade mittback under större delen av förra säsongen gör en ny match som vänsterytter. En inte helt ovan position för hans del från ännu tidigare säsonger. Med på bänken finns utöver ÖSK-arna även Karlslunds 16-årige mittfältare Kevin Larsson.

Helt klart blir det en ordentlig utmaning för detta relativt unga och orutinerade lag att ta sig an motståndare med div 1-rutin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.