Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Knappt mot Sunne (dvs. 1-0)

Viktor Lindqvist, segerskytt mot IFK Sunne

Ett närmast totalt markherravälde hjälpte inte när ÖSKs talanger mötte IFK Sunne i säsongens tredje träningsmatch. De allra flesta av ÖSKs anfallsförsök körde fast i en värmländsk mur som ställts upp ungefär i höjd med straffområdet. De gånger man lyckades ta sig in i straffområdet med bollen under kontroll, så var avsluten alldeles för tama för att ställa till med några problem för gästerna.

IFK Sunne å sin sida syntes sällan på ÖSKs planhalva med bollen under kontroll. Några skott utanför var väl allt man fick till under matchens 90 minuter från Sunnes sida. Det blev till slut en mittfältare som förlöste ÖSK och räddade segern i en match som alldeles för länge verkade att gå mot ett mållöst resultat. Gästernas vältätade försvarslinje var inget problem för Viktor Lindqvist, eftersom hans långskott slogs i en perfekt båge över backlinjen och in i mål.

Bäst i hemmalaget lyckades faktiskt en mittback. Från A-truppen nedlånade Oskar Johansson var effektiviteten själv de gånger som som Sunnes anfallare nådde fram så långt. De tre centrala mittfältarna hade total kontroll över mittfältet, men lyckades inte lika bra med att få fram bollen till sina anfallare i lägen som hotade motståndarmålet. Edvin Möller som center glimtade till med sin härliga bollkontroll, medan det var sämre kvalitet på avsluten den här gången.

Av provspelarna såg mittbacken Pontus Gustavsson rätt stabbig ut, Rihad ”Rio” Babovic från Arboga Södra fick inte så många bollar att jobba med, men visade en hel del initiativförmåga när spelet hittade ut till honom. Karlslunds Kevin Larsson kom in några minuter mot slutet  i en match som redan kändes avslagen i och med att ÖSK fått sitt ledningsmål och IFK Sunne inte förmådde organisera något anfallsspel att tala om.

IFK Sunne: Klart godkänd insats

Matchfakta: ÖSK Ungdom – IFK Sunne 1-0 (0-0)
72. 1-0 Viktor Lindqvist (Anel Coralic)

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Lucas Oskarsson (46), Pontus Gustavsson (83), Oskar Johansson, Simon Karlsson
Mittfält: Gustav Lundholm (utv. 55), Adam Eriksson ut 75, in 83), Viktor Lindqvist (75)
Anfall: Rihad Babovic (ut 57, in 80), Edvin Möller, Anel Coralic (80)
Ersättare: Axel Svedberg (mv), André Almstedt-Molnar (57), Haris Karahmet (55), Gustav Källberg (75), Kevin Larsson (75), Niklas Svensson (46)

Anel Coralic ville gärna komma med på ett kort också. Eftersom det var han som passade målskytten Viktor Lindqvist gick det givetvis inte att säga nej.


1 kommentar – kommentera

Micke

Adam Eriksson var det som gjorde målpasset,rätt ska vara rätt;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.