Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom möter IFK Sunne

I lördagens träningsmatch blir det ett nytt värmländskt besök för ÖSKs talanglag. Det är div 3-laget IFK Sunne som gör den rätt långa resan till Örebro för att få komma ut på stor plan och få riktigt plastgräs under dobbarna. Rimligtvis handlar det om årets första match för fryksdalingarna, medan det för ÖSKs del blir den tredje.

I fjolårets div 3-serie klarade sig IFK Sunne kvar med ett nödrop efter en seger över Adolfsberg i den sista omgången. Nykomlingar som man var förlorade man ofta onödigt poäng i jämna matcher. ÖSKs talanger hade påtagligt svårt mot värmlänningarna. I vårens bortamatch på vackra Kolsvik blev det 1-1 i en match där Sunne dominerade, men där ÖSK ändå lite snöpligt fick lov att hjälpa till för att kvitteringsbollen skulle komma in. I hemmamötet på Behrn med ett talanglag som på allvar hade blandat sig i toppstriden såg det länge ut som om ÖSK skulle förlora. Adam Botvidsson utjämnade dock med fem minuter kvar och segern säkrades sedan med två mål på övertid.

På sin hemsida har ÖSK aviserat en rätt stor trupp för matchen. Anledningen till detta, skriver man, är att många spelare just är tillbaka efter skada eller sjukdom och därför inte bör spela hela matchen. Redan nu är det bestämt att fem spelare kommer att bytas ut i halvtid.

Spelartrupp.
Andre Almstedt-Molnar, Rihad Babovic (Arboga Södra, -92), Daniel Björnqvist, Pontus Brunzell, Nils Carlsson (mv), Anel Coralic, Adam Eriksson, Pontus Gustavsson (Skoftebyns IF, -86), Oskar Johansson, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson (Karlslunds IF, -94), Viktor Lindqvist, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Lukas Oskarsson, Axel Svedberg (mv), Niklas Svensson

I den förra matchen mot FBK Karlstad hade ÖSK fördel av att kunna låna ner fyra spelare från A-truppen. Lånar  gör man den här gången också. Frågan är bara vilken fysisk status spelarna har. Enligt dagens papperstidning så är både Gustaf Lundholm och Oskar Johansson skadade och Edvin Möller sjukanmäld.  Men med i truppen är de i alla fall. En som definitivt inte är med är Johannes Skoglund, som har rest med A-laget till Finland. Edvin var krasslig redan förra veckan och gick av efter en halvtimmes spel.

Några av 16-17åringarna i talangtruppen kommer också att saknas. Andreas Ståhl och David Rohlén är på Bosön på ett landslagsbreddläger och kvartetten Lucas Oskarsson, Kenan Grudic, Haris Karahmet och Stefan Hannasson är med i truppen för regionfinalerna i futsal, som spelas på söndag. Men Lucas och Haris kommer uppenbarligen ändå att få några minuter mot Sunne också.

Pontus Brunzell tillbaka.
Tillbaka i truppen efter att ha stått vid sidan ett år är Pontus Brunzell, som väl skall står för erfarenhet och rutin i årets trupp. Pontus är faktiskt den enda i dagens trupp (förutom headcoach Håkan Juhlin) som var med för fem år sedan, då laget senast spelade i div 2. Då som nykomling och avbytare på vänsterbacksplatsen.

Provspelare.
Tre provspelare kommer publiken att få se. Mittbacken Pontus Gustavsson från trollhätteklubben Skoftebyns IF har redan hunnit bli 24 år och får väl konkurrera med Pontus B om åldermannatiteln, om han lyckas ta en plats i truppen. Pontus G spelade förra året en halv säsong med Rynninge IK, men åkte sedan hem till Trollhättan igen. Kevin Larsson är en 16-årig mittfältare från Karlslund med spel i distriktslag och pojkallsvenskan på meritlistan. Anfallaren Rihad Babovic debuterade förra året som 17-åring i Arboga Södra.  Mer än ett mål i seriespelet blev det dock inte för hans del.

ÖSK Ungdom – IFK Sunne
100213 10:30 Behrn Arena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.