Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mame Niang provtränar med ÖSK

Mame Niang. (Foto: Jarle Vines. Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License)

100209.
NA:s web-TV redaktör Herman Nicolic var nere på Vallen och förevigade en del av Niangs första provträningsdag hos ÖSK.

100207 (kväll).
Det mesta av intresset beträffande ÖSKs senaste provspelare har inte att göra med hans eventuella fotbollskunskaper utan med det faktum att han en gång ”råkade” skalla en annan lagmedlem efter avslutad träning. Det verkar av allt att döma ha varit en medveten handling även om han måste ha fått anstränga sig för att nå ned till normal skallhöjd. Kvällspressen tycker naturligtvis att det är sk*tskoj.

Aftonbladet: Skallade ner lagkompis – nu jagas han av ÖSK.
Expressen: Skandalspelare på väg mot Örebro

Inte för att tidningarna har något nytt att tillägga i sak – allt står ju redan i dagens NA. Men en uppseendeväckande (och missledande) rubrik kan de i alla fall bidra med.

Om man vill ha lite bättre reda på vad som skedde och hur efterspelet såg ut får man gå tillbaka till den norska pressen vid tiden för händelsen. Viking Stavangers sätt att hantera ärendet får väl sägas vara relativt milt. Niang fick 15.000 (norska) kronor i böter, han stängdes av från A-lagsträningen i 14 dagar och fick dessutom en skriftlig varning (!).

Aftenposten: Slik startet bråket

Jone Samuelsen, den skallade, verkar inte ha haft några problem med att acceptera Niangs ursäkter, då de träffades efter det att träningsspärren var avklarad:
– Akkurat hva vi snakket om i gangen er av privat karakter, men jeg godtar Niangs unnskyldning og forsikret ham at vi kan ha et profesjonelt forhold i fortsettelsen. Jeg har verken gledet eller gruet meg til dette øyeblikket, men visste jo at det en dag ville komme. Nå har vi tatt hverandre i hånden og kan legge episoden bak oss for godt, sier Samuelsen.

Aftenposten: Niang: – Godt å få gitt Jone hånden

100207.
NA: ”Kommer inte ställa till det”

100206.
NA skriver idag på nätet, att ÖSK kommer att titta närmare på den senegalesiske anfallaren Mame Cheikh Niang. Niang har det senaste året representerat norska Viking från Stavanger, men har inte fått någon förlängning av sitt kontrakt.

NA: Sixten synar ny spelare från Senegal

En spelare vars spelstil, att döma av denna video, påminner en hel del om Kim Olsens. Kanske lite bättre fötter, men inte riktigt lika bra på huvudet. Fast stor och tung och jobbig att försvara sig mot. Och så blir han väldigt glad när han gör mål. Av NAs uppgifter att döma (kommer på söndag och stannar en vecka), så åker han med till Finland för matcherna mot AIK och Tampere United.

Att Niang kommer just från Viking är positivt. Det var ju där Arvid Taaler jobbade för några år sedan och han har rimligtvis kvar bra kontakter där.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.