Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom – FBK Karlstad 3-2

Johannes Skoglund, Adam Botvidsson och Gustaf Lundholm svarade för ÖSK Ungdoms mål mot FBK Karlstad.

ÖSK Ungdom besegrade med en viss möda fjolårets toppkonkurrenter  från FBK Karlstad med 3-2. Hemmalaget fick dock jobba för dagspenningen – FBK satte både ettan och tvåan innan talangerna fick fart på sin egen målfabrikation. Adam Botvidssons mål i den 43 matchminuten gjorde dock att hemmalaget fick ett visst häng och inte behövde gå in till halvtidspausen helt obelönade för den första halvlekens ansträngningar.

Andra halvlek har sedan knappt börjat på allvar förrän ÖSK kan kvittera. Det är Johannes Skoglund som får på en prakträff som avslutning efter en del hit-och-dit spel i gästernas straffområde efter ett upplopp av Adam Botvidsson. Det blir också Adam som ligger bakom det tredje målet för dagen. Han kommer runt på kanten och slår en passning parallellt med mållinjen. Gustaf Lundholm som tagit sig in i straffområdet i en djupledslöpning får belöning för sitt spring, när han enkelt kan bredsida in ledningsmålet i en helt övergiven del av motståndarmålet.

Efter en rätt tandlös första halvlek med jämnt spel, men med bättre effektivitet hos FBK skärpte ÖSK till sig ordentligt i den andra. Värmlänningarna fick efter halvtidspausen knappt låna bollen på ÖSKs planhalva och hade väl bara ett allvarligt menat avslut i riktning mot hemmamålet. ÖSKs löpstarka mittfält med Johannes Skoglund som primus motor, bra assisterad av Gustaf Lundholm och Viktor Lindqvist körde nog slut på gästerna. Mot hemmalagets snabblöpande högerkant med Daniel Björnkvist och Adam Botvidsson hade FBK inga bra motmedel, utan både Adam och Daniel kom runt och till inspelslägen ett antal gånger. I backlinjen, där Bertin Ze hade sjukanmält sig, var det främst den kampstarke Gustav Källberg som utmärkte sig defensivt. Han fick en hel del stryk, men reste sig varje gång, ruskade på sig och körde vidare.

Matchfakta: Örebro SK Ungdom – FBK Karlstad 3-2 (1-2)
16. 0-1
27. 0-2
43. 1-2 Adam Botvidsson (Johannes Skoglund, Daniel Björnkvist)
47. 2-2 Johannes Skoglund
72. Gustaf Lundholm (Adam Botvidsson)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Niklas Svensson (46), Simon Karlsson (66)
Mittfält: Gustaf Lundholm, Johannes Skoglund, Edvin Möller (30)
Anfall: Adam Botvidsson, Michael Jidsjö, Anel Coralic (46)

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Viktor Lindkvist (30), André Almstedt-Molnar (66), David Rohlén (46), Andreas Ståhl (46)

ÖSK: ÖSK U vände underläge och vann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.