Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Porokara tur (och retur?)

100122. Roni ger sin version.
Svartvitt: Porokara talar ut: ”Folk tror sig veta saker…”

100122. Porokara tackar nej.

Oliver Cabrera säger till SvD, att det finns andra klubbar som är intresserade av Roni. Förmodligen försöker han släta över sitt misslyckande i Israel genom att frammana andra och potentiellt bättre affärsmöjligheter. Nu gäller det dock i första hand för Cabrera att inte snacka så mycket utan att leverera.

SvD: Porokara ratar Maccabi Haifa

100122.
NA rapporterar att Roni är tillbaka i Örebro igen. Han tränar med laget och kommer att finnas med i truppen mot Åtvidabergs FF ikväll.

100121.
NA har uppdaterat sin artikel om Cabreras (minst) dubbla roller i samband med Ronis övergång till Maccabi Haifa. Anledningen till att ÖSK engagerat honom var, enligt Lennart Sjögren, att han skulle klara ut det dokumentmässiga i Israel. Förmodligen var det så, att det är han som var pappa till affären och som så att säga sytt ihop affären mellan köpare och säljare. För annars skulle det väl knappast ha funnits någon anledning för ÖSK att låta en så notoriskt opålitlig person representera dem.

Lasse Wirström har även kontrollerat med förbundet hur man där ser på problemet med dubbelrepresentationen. Allvarligt, säger förbundets chefsjurist Krister Malmsten. Men något initiativ från förbundets sida med anledning av vad som kommit fram är knappast att vänta. Ärenden av detta slag behandlas av Diciplinnämnden och för att den skall agera krävs en anmälan. Som dessutom, enligt Malmsten, måste vara underbyggd. Lösa rykten i pressen duger nog knappast. Att förbundet på eget initiativ skulle komma sig för att undersöka saken faller på sin egen orimlighet. Det är ju Tallinger som ansvarar för Diciplinnämndens verksamhet och han ser sig inte som bekant inte som polis.

NA: Förbundet: Dubbla roller förbjudet


100120 (kväll). Porosåpan.

Roni Porokaras för tillfället inställda övergång till Maccabi Haifa blir bara löddrigare och löddrigare. Fotbollskanalen uppger (källa TV4:s David B Larsson) att agenten Oliver Cabrera vid förhandlingarna med den israeliska klubben agerat för både ÖSK Elitfotboll och för Porokara. Det får man inte göra – alltså representera två parter med delvis motstridiga intressen i samma förhandling. Tvärtom, det ses som en rätt allvarlig förseelse.

Från Maccabi Haifas sida verkar man  helt på det klara över vem man förhandlat med.
– Mister Cabrera är Ronis agent. Han har skött alla förhandlingar och överläggningar med oss, säger klubbens VD Itamar Chizik till fotbollskanalen.se.

ÖSK (som kanske ser en möjlighet att ge betalt för några gamla mögelostar) hävdar att Cabrera var i Israel som deras representant.
– Påståendet är felaktigt. Oliver jobbar bara åt oss. Vi förutsätter att han hållit den överenskommelsen, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Jag undrar hur avslöjandet av Cabreras dubbelspel kommer att påverka upplösningen av den här affären. Från israeliskt håll lär det föreligga ett slutbud beträffande Ronis personliga villkor, som Cabrera har lovat ett svar på i morgon. Mellan klubbarna har det ju varit klart ett tag vad som gäller.

Utöver det faktum att Cabrera verkar hamna i ett ordentligt blåsväder kan jag inte undgå att tycka, att även Ronis agerande i detta fall är minst sagt märkligt. Han har ju hävdat att han förhandlat själv, vilket inte verkar att stämma.

Fotbollskanalen: Agent Cabrera riskerar straff – uppges ha dubbla roller
NA: Oklar agentroll i Roni-affären

100120.
Svartvitt: Porokara blir kvar i ÖSK trots allt?
Expressen: Porokaras övergång ser ut att spricka
NA: ÖSK kan missa miljoner

100119.
Papperstidningen skrev i morse, att Roni Porokara är tillbaka till Örebro i tid för torsdagsträningen. Han borde egentligen vara på väg till Haifa, men det är han uppenbarligen inte. Någonting verkar att ha gått snett i samband med den omskrivna övergången. Hos ÖSK ställer man sig undrande inför återkomsten.
– Jag har ingen aning om var det ligger just nu. Det kan bara Roni själv svara på, säger ÖSKs sportchef Lennart Sjögren i en kommentar till tidningen.

Utvecklingen är onekligen rätt märklig. Enligt uppgift från ÖSKs sida var det klart mellan klubbarna om villkoren för övergången. Vad som återstod var de personliga villkoren för Ronis del, som skulle framförhandlas på plats i Israel. Den typen av förhandlingar brukar ju inte vara speciellt svåra att få igenom.

Hufvudstadsbladet skriver följande om Ronis insats i den landskamp som spelades i förrgår mot Sydkorea (finsk förlust 0-2).

En annan spelare det snackats mycket om på sistone är Roni Porokara. Örebrospelaren är enligt svenska uppgifter mycket nära en övergång till Maccabi Haifa i en affär värd runt en miljon euro. Kanske att Porokara inte borde ha varit med i Spanien. Han spelade hela tiden med handbromsen på i närkamperna för att inte dra på sig någon skada som skulle spoliera drömflytten.

Inte så positivt, men å andra sidan verkar det ju – om omdömena stämmer – som om Roni fortfarande är inställd på ett klubbyte.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.