Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan

Ikväll inleder de allsvenska lagen sina förberedelser inför årets allsvenska på allvar genom att börja spela träningsmatcher. Först ut på plan är Elfsborg som kl. 15:00 möter Falkenbergs FF på Borås Arena. Några timmar senare tar ÖSK emot Åtvidabergs FF på Behrn Arena. Och sedan rullar det på med ytterligare en del matcher över helgen.

Jag kommer att precis som förra året att försöka ställa samman resultaten i en försäsongstabell för att man skall kunna få en uppfattning om de olika lagens spelstyrka. Precis som förra året kommer jag även att handikappa resultaten genom en poängs avdrag per motståndarlagets divisionstillhörighet. Om Elfsborg således slår Falkenberg i eftermiddag får de bara två poäng för prestationen och skulle det blir förlust så blir det en minuspoäng.

Till skillnad mot förra året kommer jag dock inte att bry mig om resultaten mot utomnordiska motståndare. Det är alltför svårt att få en uppfattning om spelstyrkan hos sådana lag. Det blir således varken plus- eller minuspoäng för AIKs oavgjorda resultat mot Singapores militärlandslag (1-1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.