Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jan Folke i trångmål

NA skrev idag i alla sina tillgängliga kanaler:

ÖSK-sponsor misstänks för skattebrott i miljonklass

Precis som om det vore ÖSK som på något sätt förfarit på ett oredligt sätt. Men den som hamnat i skattemyndigheternas sökarljus är Jan Folke som är storägare och VD i ÖSKs sponsor Malmbergs. Dessutom har Folke positioner i både ÖSK och ÖSK Elitfotbolls styrelser. Vilket dock inte har med saken att göra vad jag förstår.

Riktigt hur det står till med Folkes skatteaffärer går det väl egentligen inte att sluta sig till av NAs artikel. Beslutet skall överklagas och innan dom fallit vet väl ingen vad som var rätt eller fel.

Skatterverkets argumentation, som den framställts av NA, låter ju bestickande. Men det gör Folkes också när han relaterar hur mycket skatt han faktiskt betalat under den aktuella perioden. Varför skulle han då fuska till det med skumma byggaffärer. Med en vanlig hederlig svensk skatteplanering hade han helt säkert kunnat lägga undan betydligt mer för sig själv.

NA: Jan Folke: ”Det är jag som är grundlurad”

Hos ÖSK var man definitivt inte imponerad av NA:s rubriksättning.
ÖSK: Jan Karlsson uttalar sig angående dagens artikel i NA, 21 jan 2010

ÖSK-sponsor misstänks
för skattebrott i miljonklass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.