Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Tre DM-tecken till ÖSKs ungdomar

100110.
ÖSKs ungdomslag tog så gott som full pott då DM-finalerna i Futsal idag spelades i Idrottshuset. Med tre av fyra lag till finalspel kunde man glädja sig över att det också blev tre DM-vinster för ungdomarna. Att tjejerna i F17 skulle motsvara förväntningarna var  ingen större överraskning. Det laget har säsongen igenom sett stabilt och bra ut. I DM-finalen var man klart överlägsna sina motståndare från IF Eker och visade upp ett tekniskt och variantionsrikt spel, som gav en slutseger med 6-1.

Karlslund klara förhandsfavoriter i pojkklasserna.
För pojkarna i klasserna P15 och P17 såg förutsättningarna betydligt svårare ut. På motståndarsidan återfanns i båda matcherna lag från Karlslunds IF som gått obesegrade genom seriespelet. När finallagen möttes i serien vann KIFarna med 6-1 (P15) resp. 8-1 (P17). Detta verkar dock inte ha avskräckt de svartvita som redan i semifinalerna i onsdags stärkt självförtroendet genom att skicka hem Forwards två lag till Trängen med förluster i bagaget.

P15 på det hela taget ohotade.
Det yngre laget pojklaget dominerade idag spel- och chansmässigt och kunde vända sin tidigare 6-1 förlust till en vinst med samma siffror. ÖSKarna hade initiativet och det bästa spelet matchen igenom och målen trillade in med jämna mellanrum. Signifikativt för ett jämnt och välspelande lag var att det var sex olika målskyttar. Målen gjordes i tur och ordning av 1-0 Filip Albertsson (min 1), 2-1 Lukman Murad (8), 3-1 Aryan Asadi (10), 4-1 lagkaptenen Oskar Fardelin (17), 5-1 Simon Glännestrand (22) och 6-1 Marcus Moore (23). Till matchens lirare utsågs Lukman Murad.

P17 fick jobba hårdare.
P17-laget hade en ännu större uppgift framför sig än vad de yngre grabbarna hade. En förlust med 8-1 i gruppspelet verkade på det hela taget ointaglig. Laget fick också jobba riktigt hårt mot en motståndare som till att börja med dominerade spelmässigt. ÖSKarna var dock bättre på att ta tillvara på sina målchanser och fick dessutom några av målen vid psykologiskt rätt tidpunkt. För ÖSKs målskörd svarade 1-0 Benjamin Andersson-Westergård (7), 2-1 Mirza Basic (11), 3-2 David Rohlén (19), 4-2 Benjamin Andersson-Westergård (21), 5-3 David Rohlén (24). Till matchens lirare utsågs tvåmålsskytten Benjamin Andersson-Westergård.

Finalsegrarna innebär dessutom att lagen går vidare till regionala slutspel i mitten av februari.

ÖSK Söders damer till final.
Det fjärde finallaget, ÖSK Söders damseniorer, hade bara en halvlyckad dag. Semifinalseger mot IK Sturehov med 1-0 gav visserligen finalspel, men i finalen var Glanshammars IF för bra för att ÖSK Söder unga lag skulle kunna hota på allvar.

ÖSK Söder: Etta & Tvåa
Karlslunds IF: Förlust i båda DM finalerna

100109. Fyra lag till finalerna
ÖSK-familjen kommer till futsalens finaldag med fyra lag. I ungdomsklasserna har talangerna från Ekäng kvalificerat sig i tre klasser av fyra (F17, P17 och P15) och idag tog sig även ÖSK Söders damlag till semifinalarna genom ett starkt slutspel i vilket man besegrade både favorittyngda Glanshammars IF och IF Eker. I potten finns förutom DM-tecken och prestige även fortsatt spel i riktning mot ett SM-tecken. Det är alltså upplagt för en heldag i Idrottshuset med förutom ÖSK-matcherna även  intressanta uppgörelser i herrseniorklassen.

10:00 Damer semifinal Örebro SK Söder – IK Sturehov
11:00 Damer semifinal IFK Kumla – Glanshammars IF
12:00 Herrar semifinal Laxå IF – Sköllersta IF
13:00 Herrarsemifinal Ervalla SK – BK Forward
14:00 F15 Final IFK Kumla – IF Eker Örebro
15:00 P15 Final Örebro SK FK – Karlslunds IF HFK
16:00 F17 Final IF Eker Örebro – ÖSK Söder
17:00 P17 Final Örebro SK FK – Karlslunds IF HFK
18:00 Damer Final
19:00 Herrar Final

100106. Video med mål mm. från P17-semifinalen.

100105. ÖSK-triss i futsalfinaler
Alla tre ungdomslagen i dagens semifinalspel gick vidare till söndagsfinalerna i Idrottshuset. För killarna blev det en hel del kamp och hårt arbete, medan det både fysiskt och tekniskt överlägsna flicklaget egentligen inte har några problem efter det att man väl spräckt nollan.

P17 till final.
Efter en jämn och mycket tight match besegrade ÖSKs nyblivna 17-åringar BK Forward i eftermiddagens semifinalmatch i Mellringehallen.  ÖSK tog tidigt ledningen genom Haris Karameht efter tre minuter. Efter sex hade Forward hunnit med att både kvittera och gå ifrån till 2-1. Ett resultat som länge såg ut att bli slutresultatet. I den 17:e minuten var det dock ÖSKs tur att kvittera. En lång utspark av ÖSKs uppmärksamme målvakt Joel Andersson tas ner på bröstet och passas i samma rörelse av Haris Karameth till Stefan Hannason, som kvitterar. Upplånade Hannason från 94-orna hade en riktigt bra dag på jobbet med förutom målet även en assist på Karamehts inledande mål.

Ett oavgjort resultat vid full tid innebar att semifinalen fick avgöras på straffar. ÖSK kom efter en missad andrastraff i underläge, men reparerade skadan genom att sätta alla de tre följande straffarna medan Forward missade två. Plus i ÖSK-laget till Stefan Hannason och försvararen Kalle Jansson. ÖSKs straffmål gjordes av Stefan Hannason, Haris Karameht, Kalle Jansson och Faris Veskovic.

P15 till final.
ÖSKs P15-lag stod för en mindre knall när de besegrade favoriterna från BK Forward med uddamålet 3-2 i tisdagens semifinal. Segern var dessutom helt rättvis. ÖSK-killarna hade mer boll, flest målchanser och i Lukman Murad planens bästa spelare. Det var också Lukman som tillsammans med sin tvärhandshöga side-kick Max Lindborg såg till att det blir svartvitt i finalmatchen på söndag. För Lukmans del blev det ett mål och dessutom assist på Lindborgs två. ÖSK tog ledningen i matchen och höll den rakt igenom, även om det mot slutet blev onödigt spännande, då Forward tilldömdes två stycken 10-metersstraffar. Båda sköts dock utanför, den sista med 15 sekunder kvar på matchuret.

F17 till final.
ÖSK Söder flicklag hade inga problem med att besegra Laxå IF med klara 7-0. Mer om den matchen på ÖSK Söders hemsida.

100104 DM i futsal: pojk- och flickklasser.
I morgon tisdag drar årets DM-spel i futsal igång med semifinaler för de två yngre klasserna. ÖSK har tre lag i elden med deltagande av båda pojklagen samt det äldre flicklaget. För pojkarna är möjligheten till ett avancemang nog rätt begränsade. Båda lagen slutade tvåa i sina respektive kvalificeringsgruppen och möter nu seriesegrarna från den andra gruppen. Men i futsal kan mycket hända och man skall definitivt inte se sig som slagna på förhand.

För flicklaget däremot skulle allt annat än ett avancemang till söndagsfinalen vara en besvikelse. Laget gick obesegrade genom gruppspelet och besegrade där semifinalmotståndarna från Laxå med 6-0.

Spelprogram.
2010-01-05 09:00 Futsal F15   IFK Kumla – IK Sturehov
2010-01-05 10:00 Futsal P15   BK Forward – Örebro SK FK
2010-01-05 11:00 Futsal F15   IF Eker Örebro – Adolfsbergs IK
2010-01-05 12:00 Futsal P15   Karlslunds IF HFK – Laxå IF
2010-01-05 13:00 Futsal F17   IFK Kumla – IF Eker Örebro
2010-01-05 14:00 Futsal P17   BK Forward – Örebro SK FK
2010-01-05 15:00 Futsal F17  ÖSK Söder – Laxå IF
2010-01-05 16:00 Futsal P17  Karlslunds IF HFK – Laxå IF

Speltiden är 2*12 minuter och 10-metersstraffar kommer att utdömas från och med den 4:e kollektiva förseelsen. Det gäller att hålla sig i skinnet med andra ord. Vid oavgjort resultat efter full tid avgörs matchen genom straffsparksläggning. Matcherna spelas i Mellringehallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.