Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsnotiser 7 september

Hemmavarande spelare samlades för att återuppta träningsverksamheten efter ett uppehåll på hela tre dagar – med tanke på hur intensivt truppen normalt tränar skulle man nästan kunna kalla det för en minisemester.

Saknades gjorde av naturliga skäl de tre landslagsuttagna John Alvbåge, Michael Almebäck och Roni Porokara. Nordin Gerzic rapporterades ha siktats på väg hem redan innan träningen började – förmodligen på grund av sjukdom. Sensationellt nog angav samma källa att Nordin haft sällskap med Patrik Haginge. Tränar de inte i Djurgården nuförtiden, eller…?

Saknades gjorde även Magnus Kihlberg, men han brukar ju anpassa sina träningsinsatser efter hur han känner sig i kroppen. Jag mötte honom dock cykelburen efter att träningen avslutats. Så han ligger i alla fall inte hemma med svininfluensa. Magnus Wikström gick av då träningspasset ungefär kommit halvvägs – precis då man klarat av alla tråkiga passningsövningar. Inga fysiska problem för Mange vad jag kunde se på ett visst avstånd från utvandringen. Patrik Anttonen jogglunkade i låg takt ett antal varv runt arenan. Han lär inte spela på söndag av intensiteten eller snarare frånvaron av intensitet att döma.

Ett nytt ansikte för min del var Forwards eller om man numera skall säga ÖSKs Simon Leonidsson, som idag tränade med A-truppen. Hos Forward hade man väl ingen eller väldigt lätt träning eftersom man spelade match igår. Match spelade även Karlslund och av de ÖSK-spelare som var med där, så deltog Erik Nilsson i träningen fullt ut medan Oskar Johansson bara kom ut en liten stund för att låta sig undersökas av Urban Juneholm. Oskar gick ju av igår med smärtor i låret (enligt NA).

Själva träningen är det väl inte så mycket att säga något om. Man börjar ju känna igen de flesta av övningarna nu. Kanske kan man sluta sig till på vilka områden Sixten anser att det brister i laget utifrån vilka övningar han valt. I så fall anser han att det är ok med avsluten för tillfället. För några sådana övades inte. Efter parlöpningsuppvärmningen ledd av Fredrik Nordback och Samuel Wowoah delades truppen upp på två grupper. Den ena tränade långa passningar.  Bollen slogs mot en mötande spelare som skulle få/ta den i en kvadrat, som kanske var två gånger två meter stor. Den mottagande spelaren skulle försöka få kontroll över bollen medan han fortfarande löpte framåt (inte så lätt) för att sedan i sin tur slå en passning till nästa spelare som väntade på andra sidan. Jämfört med de passningsövningar som Sixten körde då han kom till ÖSK så är det här ju väldigt avancerat och att få kontroll över en boll som kommer rakt emot spelaren är inte så lätt eller snarare riktigt svårt, men ändå kan jag inte undgå att tycka, att bollen hoppade lite väl mycket vid vissa mottagningar. Det här ju trots allt deras jobb och de gör inget annat dagarna i ända än tränar fotboll.

Den andra gruppen körde någon slags avancerad kvadratövning med tre lag som vardera bestod av tre spelare. Två av lagen spelade ihop (två touchar tillåtna) medan det tredje jagade.

Efter gruppträningen körde man sedan en något mer fotbollsliknande övning på halv plan med målvakter. Det ena laget skulle göra mål medan det andra laget bara skulle hålla bollen. Avslutningsvis fick sedan båda lagen försöka göra mål, vilket de också gjorde (ibland).

0 kommentarer – kommentera

ÖSKare i exil

Intressant att höra att träningen utvecklas. Klart man är nyfiken på vilka spelare som klarar de nya övningarna etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.