Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Exit Sesay (på något sätt)

090827.
En del nyheter i både papperstidningen och via elektoniken om ”fallet Sesay”. I torsdagsmorgonens pappersutgåva så står det att ÖSK och spelaren ”kommit överens” om att bryta kontraktet. Vad detta innebär rent praktiskt villman inte kommentera från ÖSKs sida, mer än att Hassan är fri att gå vart han vill och att ÖSK inte kommer att ställa några ersättningskrav för ett sådant klubbyte. Det mesta tyder, enligt tidningens morgonutgåva på att han kommer att ansluta till en finsk klubb.

Idag skriver dock tidningen på sin nätsida att det är Bonner SC, en tysk klubb i fjärdedivisionen, som kan bli Hassans nya adress. Fast det antagandet verkar inte speciellt förankrat det heller. NA: Sesay till Tyskland: ”Blev ett tråkigt år”

090826.
NA skriver på onsdagseftermiddagen något kryptiskt att: Sesay får lämna ÖSK nu Riktigt vad tidningen (eller ÖSK) menar med ordet ”får” framgår dock ej. Sesay är ju anställd av ÖSK några månader till och uppbär alltså en fast lön från Örebro Elitfotboll. Så att bara sparka ut honom är väl knappast något tänkbart alternativ. Att Sesay frivilligt ger sig iväg utan en mottagande klubbadress är väl inte heller så trolig. Även om ÖSKs kaka nog inte är så stor för hans del så är det trots allt en kaka.

Det troligaste är nog att Sesay har en ny klubbadress på gång och att ÖSK släpper honom utan några ersättningskrav. Sesay spelade tidigare i Finland och där stänger sommarfönstret inte förrän den 31 augusti. Så det är väl dit han är på väg även om inte alla detaljer är klara. För ÖSKs del är det väl så, att eftersom Glenn Holgerson nu är rehabiliterad och spelklar så ser man ingen anledning att ha kvar Sesay som uppbackning för vänsterbacksplatsen. Speciellt inte eftersom hans fåtaliga  insatser där inte direkt varit övertygade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.