Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen uppflyttning för ÖSK Söder

Örebro Läns FF redogör på sin hemsida vad som gäller för upp- och nedflyttningarna för distriktets egna serier (alltså från div 4 och nedåt). Av denna redogörelse framgår, att ÖSK Söder som i högsta grad är med och slåss i toppen av div 4 (man ligger två poäng efter täten med en match mindre spelad) inte kommer att gå upp till div 3 vid en eventuell serievinst. Anledningen är att man kommer att fortsätta som farmarlag till ÖSK Ungdom och för farmarlag så är den högsta tillåtna serietillhörigheten div 4. Farmarlagen är alltså inte tillåtna att delta i det nationella seriesystemet.

Beslutet att fortsätta som farmarlag har i ÖSK Söders fall nog främst ekonomiska orsaker. Laget har inte en ekonomisk situation som möjliggör spel i div 3 med allt vad det innebär av längre resor och högre omkostnader. Dessutom skulle laget inte kunna använda sig av nedfarmade spelare från talangtruppen, vilket urholkar lagets spelstyrka en hel del.

Av redogörelsen framgår även att de sk. andralagen (alltså vad som tidigare kallades B-lag eller reservlag) har en motsvarande divisionsspärr. För deras del går den redan vid div5. Det kan alltså inte bli något spel i div 4 för t.ex IFK Örebro 2, som är det andralag som lyckats bäst. Från sexan till femman kommer inga andralag att flyttas upp – de är inte bra nog. Från sjuan till sexan däremot verkar det kunna bli avancemang för Vretstorps IF och Rynninge IK.

ÖSK Söder har ett andralag med i seriespelet och de återfinns på en mittplats i div 6 Norra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.