Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Uppåt för talanglaget

ÖSKs talanglag har spelat tre matcher den senaste veckan och vunnit alla tre. Annorlunda det än under vårsäsongen då det kändes om oavgjorda resultat var mer eller mindre omöjliga att undvika. Den senaste veckans poängskörd innebär också att laget börjar utmana om i alla fall kvalplatsen.

Årets div 3-serie har ju blivit ordentligt uppdelad. Sex lag slåss om direktuppflyttnings- resp. kvalplatsen medan de andra sex slåss om att undvika någon av de tre nedflyttningsplatserna.

Av de tre lag som ÖSK Ungdom besegrat under den senaste veckan tillhörde två (Syrianerna och FBK) toppkandidaterna. Att slå Adolfsberg borta på Lugnet är heller inte det lättaste, så hos ÖSK har man all anledning att vara nöjda med resultaten.

Frågan är dock om spurten kommit i tid eller om det redan blivit för sent att komma ikapp lagen i den absluta toppen av tabellen. ÖSK skall i princip inte behöva förlora någon mer match denna säsong. Det resterande programmet ser rätt hanterbart ut, med bortamatchen mot IFK Ölme och hemmamatchen mot serieledarna Karlstad BK i den näst sista omgången,som de största potentiella hindren.

ÖSK Ungdoms återstående spelprogram:

IFK Örebro (hemma)
IFK Ölme (borta)
IFK Sunne (hemma)
Sköllersta IF (borta)
Karlstad BK (hemma)
Arboga Södra IF (borta)

ÖSKarna möter alltså fyra lag som är inblandade i bottenstriden samt två av topplagen. Det borde vara överkomligt även om lag som slåss för sin seriemässiga överlevnad kan vara nog så svåra att besegra. Gårdagskvällens oavgjorda resultat på Örnsro mellan Syrianska och Rynninge passade ÖSK rätt bra. Allra bäst hade det givetvis varit om syrianerna kunnat vinna, något de faktiskt såg ut att göra tills domaren gav Rynninge en omotiverad straffspark med två minuter kvar av matchen. Å andra sidan räddade Victor Crona  det oavgjorda resultatet med en akrobatisk enhandsräddning på övertid.

Den sensaste omgångens resultat innebär att ÖSK nu i alla fall har ordentligt häng på kvalplatsen. ÖSK delar tredjeplatsen med Rynninge och man har en poäng upp till kvalplatsplacerade FBK. I nästa omgång möts just RIK och FBK, så då är ÖSK mer eller mindre garanterade att avancera minst en placering om man lyckas slå IFK Örebro, vilket man bör kunna göra. Dessutom gäller det att förbättra målskillnaden. I den avdelningen är Rynninge bättre – fast bara med ett mål.

Nu är ju inte kvalvägen till div 2 speciellt lättforcerad. Först möts tvåorna i Södra och Västra Svealandsserierna och den som vinner denna kvalomgång ställs sedan mot det tredje sista laget i div 2-serien och där brukar det ta stopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.