Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Liten träningsrapport 6 augusti

Ja, rapport är kanske att ta i, men det kan vara värt att notera vilka som var på plats.

Alla de tre skadade ytterbackarna var ute och kände på plasten. Hos dem verkade rehabiliteringen ha kommit längst i Tommys fall. Han sprang rätt obehindrat och såg glad ut. Det gör han iofs. nästan jämt, så det kanske inte betydde så mycket. Samuel sprang också, men inte lika kraftfullt även om han också testade kroppen med några ruscher. Han fick en lårkaka senast och sådana försvinner efter ett tag. Positiv prognos med andra ord. Patrik Anttonen kom också han ut efter ett tag och gick något varv runt arenan. Gångarten på gränsen till lätt haltande, tyckte jag mig se. Så för Patriks del är det nog några veckor kvar innan han är insatsklar igen.

Peter Rosendal fick sig en ordentlig törn (och ett gult kort) efter en sammanstötning i lördagsmatchen mot Kungsör. Denna (törnen) resulterade i en lårkaka. Rosen var på plats och slängde sig i målet som om han aldrig hade haft ont någonstans. Bra läkkött i den masen. Det gula kortet kommer han dock inte över lika snabbt. Det var hans tredje, vilket innebär att han får ta plats vid sidan av planen på Lugnet i morgon kväll.

Saknades av okänd anledning gjorde: Michael Almebäck, Mikael Jidsjö och Oskar Johansson.

Intressantast på träningen var väl en uppspelsövning mot försvar och målvakt. Den bollhållande mittfältarens primära uppgift var att sticka in bollen mellan ytterback och innerback till en inspringade ytter. Det såg tidvis bra ut och ovanligt många bollar hittade vägen i nätmaskorna. Uppspelet är förmodligen tänkt som ett alternativ till ”Alla bollar till Kim”-anfallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.